snart i en TP-låda nära dig?

– eller kanske inte, men boktokrelaterat värdelöst vetande för en Sex and the City-älskande zombiefanatiker som jag är att Carrie Bradshaws mamma var bibliotekarie. (Skriv upp det! Eller nej förresten, du måste inte.)

Hur jag vet det? Jo, jag läser Candace Bushnells senaste bok, The Carrie Diaries.

Japp, det är en fjortisbok. Carrie går sista året i high school. Jag vet inte riktigt varför Bushnell väljer att skriva en fjortisbok kopplad till SATC (ont om pengar? ;)), men jag läser den gärna. SÅ usel är den inte. Carrie kämpar på i småstan (ännu klädd i Converse) men längtar efter att få livnära sig på att skriva. Till hösten ska hon börja plugga på college (Brown), men grabbstrul (no shit? det är Carrie Bradshaw vi talar om *host*) kommer emellan och HÄÄÄÄÄR är boken som ska låta oss få veta hur Carrie egentligen kommer sig iväg till New York City.

SATC-boomen är över (…väl?), SATC-film nummer två var en besvikelse för de flesta, men jag hänger i ett tag till. Jag sticker gärna emellan med high school/college-böcker emellanåt. Det är nyttigt för min zombieinfesterade hjärna.

Ska jag berätta något läskigt? Jag har ALLA Gossip Girl-böckerna av Cecily von Ziegesar. Jaa, varenda en. Jag älskar dem. Bortskämda ungar och massor massor av New York, det är da shit ibland! A nasty, guilty pleasure skriver Publishers Weekly om serien, och det är så sant som det är sagt, förutom att jag börjar bli för gammal för att faktiskt skämmas över vad jag läser. Basta!

8 svar

 1. Bokmoster

  Trodde de fanns i en tonårshylla nära mig, men nej. Hon ser nog bara serien. Och jag lär väl inte köpa böckerna 😉 Men skämmas för vad man läser – aldrig.

  16 november, 2010 kl. 07:46

  • Jag körde med ett ”de är i alla fall på engelska!” som ursäkt, men efter snart tjugo år med snudd på uteslutande engelska som huvudspråk på jobbet känns inte ens det speciellt giltigt längre 😉 Tur då som sagt att jag blivit gammal nog att sluta skämmas. He.

   De är ganska finurliga faktiskt, von Ziegesarskans böcker.

   16 november, 2010 kl. 08:06

 2. Min stora chicklithjältinna är Janet Evanovichs Stephanie Plum. Hon jagar skurkar och ställer till det, äter doughnuts och försöker klämma in sig i favoritjeansen. Sedan har hon problem med om hon ska välja den italienske polisen eller den kubanske eh… vigilanten(?) och så bränner hon på Godsmack i bilen, osv osv osv.

  Fantastiskt nöje när man vill läsa något enbart kul. Läst dem? De börjar ju bli ett antal. Tror det är nummer sexton som kom ut sist, eller om sjutton har kommit sedan dess.

  16 november, 2010 kl. 08:26

  • Jag har en oläst Evanovich i ena väntehyllan, den har stått där i… um, fem år, kanske? OK, jag flyttar fram den i kön!

   Jag ber att få kontra med Sparkle Hayter.
   http://en.wikipedia.org/wiki/Sparkle_Hayter
   Hennes böcker om Robin Hudson är inte att leka med! Eller jo, det är väl det de är – vill minnas att jag skrattade högt ibland när jag läste dem.

   16 november, 2010 kl. 10:08

 3. Robin Hudson alltså… Får ta en titt på dem.

  Sparkle Hayter verkar ha gjort en del inte-så-chickiga saker i sitt liv:
  ”At the time of the Afghan civil war, she moved to Pakistan and then went along with the Mujahedin to Afghanistan…”

  Omg.. Mujahedin är inte att leka med.

  Dem läste jag om i en Jack Reacher-roman av Lee Child. De är förresten också bra, fast ren jäkla stor-stark-man-reder-sig-själv-deckare. Tror det jag gillar med dem är att det är så väl uttänkt allting, ner till varje minut. Allt stämmer. Och så blir det spännande och slagsmål.

  16 november, 2010 kl. 10:18

 4. Sparkle Hayter – visst låter det som ett fantastiskt artistnamn? – är nog ingen liten nippertippa, nej. Jag är väldigt svag för såna författare/journalister.

  Uttänkt är bra. Det är skräp när man hittar en massa logiska luckor.

  Hanen i huset (och då menar jag inte lillkatten) förde med sig några Lee Child till boet, men jag har aldrig läst nån – ÄN. Kan vara dags att ändra på det, alltså.

  16 november, 2010 kl. 18:09

 5. Pingback: den söta ankungen « (inte så) Anonyma Biblioholister

 6. Pingback: Sommarlov med Kulturkollo – smultronställe | (inte så) Anonyma Biblioholister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s