jo, men man får torr hud av att hålla på med papper

Vill ni vara med och tävla även om jag har annat än böcker att lotta ut? Ja, det får vi väl se. Som jag skrev här ovanför så får man torr hud av att hålla på mycket med papper, så eventuellt kan jag skylla mitt vinternariga ansikte på allt läsande nu då?

Nej, det kan jag ju inte. Inte nu längre. Jag har fått ett Buzzadoruppdrag att testa Cliniderms hudprodukter, specialanpassade för nordiska förhållanden. Ska det behövas det? Specialanpassning?

Jo tack. Titta på luftfuktigheten här jämfört med… tja, på Sri Lanka eller för den delen södra Europa. Det är väl ungefär en månad per år som vi svenskar har luft som huden riktigt gillar (”augusti”, påstår min hud), men resten av året är det torrt torrt torrt. Vinterluften ska vi bara inte tala om. Läpparna spricker. Håret fräser av all statisk elektricitet, och på grund av den så fastnar små irriterande partiklar lättare på huden också.

…men en redig skånsk potatisnäsa rår inte krämerna på! 🙂

Nu är jag förvisso en extra oskötsam kvinna. Jag får ofta komplimanger för att jag ser yngre ut än jag är (det kan iofs vara de mensrelaterade tonårsfinnarna som gör det :)), men berättar jag att jag oftast tvättar ansiktet med TVÅL (jo, så är det. snål? pragmatisk? lat? välj själv) så rynkar många på pannan. OK, jag ÄR narig och torr och ansiktet blir lätt rödflammigt och irriterat när jag sitter mycket framför datorn. Jag kan väl prova att göra det ”på riktigt” i Cliniderms regi.

Och visst blir det skillnad. Att smeka in rengöringsmjölk och sedan snällt gnida bort den med mjuk frottelapp ÄR tydligen snällare än ”gnugga ansiktet med duschtvålen när man ändå duschar” (ta bort smink? nä, jag har sällan smink numera). Jag klattar på serum och dagcreme på morgonen. Flaskorna har smart pump (pump = hygien! man vill inte ha en massa konserveringsmedel i sånt här, därför är det bra med flaskor som gör att man slipper kladda runt med fingrarna nere i krämen) och ser inte överdrivet fjolliga ut (fast det ÄR en del rosa, det är det…). En lätt doft som aldrig känns påträngande.

OK då, jag gillar det här. Det kanske blir en vana. Cliniderm är apotekets egna märke (ni kanske känner igen det bättre som Aco – att de bytt namn till något som kanske kan låta tjusigare på just de här produkterna kan man ha åsikter om, men – tja.

 Jag är ganska säker på att många påverkas av glammiga namn och förpackningar så det kanske är en smart strategi (även om just jag inte tillhör den glammiga målgruppen).  Produkterna är befriande billiga i jämförelse med tjusigare märken vars namn jag inte ens ska skriva ut här. Jag använder många av apotekets andra hygienprodukter, så ska jag nu börja köpa ansiktscreme igen (jag var betydligt mer fåfäng för tio år sen…!) så kan jag lika gärna köpa den där också.

Vill du också prova? Jag har fyra paket med sex fina prova-på-flaskor i varje att skicka ut.

För att vinna ska du svara på följande frågor (ett stalltips är att svaren finns på Cliniderms hemsida)

1) varför har Cliniderm skilda produkter för kvinnor och män?

2) vad heter doktorn som står som ansvarig för Cliniderms effektstudie?

3) varför vill just du vinna paketet?

Maila svaren till sivskatan@gmail.com senast den 30/1, så får vi se om du blir en av vinnarna.

Vill du också bli Buzzador? Som Buzzador får du testa nya produkter – ofta får du nog många prover så att du kan göra det tillsammans med dina kompisar – och sedan säga din alldeles ärliga mening om dem!
Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken.

3 svar

 1. Systerdottern

  Apoteket? Du ska ju handla av mej!
  Fattar väl vem som helst? 😉
  Hoppas du mår bättre nu!

  Kram från oss allihop

  12 januari, 2011 kl. 15:01

 2. E

  Hm, jag skyller min urtidsödlehud (som är över hela kroppen, inte bara i ansiktet) på kylan och datorn. Nu kan jag alltså lägga till böckerna som orsak. Bra! :0) Jag vägrar inse att åldern säkert är en betydande faktor!

  13 januari, 2011 kl. 08:09

 3. Pingback: två dagar kvar « (inte så) Anonyma Biblioholister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s