Favoriten av alla favoriter

Bibliotekarier ligger alltid rätt bra till hos mig. Per default, liksom. Men det finns faktiskt en, en kvinna, som ligger lite extra EXTRA bra till. Som i dag. Jag är så gravt och äckligt polleninfesterad att jag inte vill utsätta kollegerna i lunchrummet för den snörvlande och nysande varelse som är jag – ergo matlådavidskrivbordetlunch.
Vad ska man då ta sig för?

Jo, man uppsöker Jenny Lindh på DN. Hon svarar frågor om allt från GoT-snusk till huruvida biblioteken gör bakterieodlingar på böcker(jag veeeet, jaG TYCKER OCKSÅ ATT EN DEL FLÄCKAR I BIBLOBÖCKER KAN SE SÄRDELES NASTY UT) <— oj, caps lock, se så upprörd jag blev

…och i dag insåg jag att jag hade missat hennes svar på spörsmålet huruvida de ondsinta biliotekarierna roffar åt sig alla nyinköpta böcker själva så att de får läse dem först av alla. Hon levererar ett klockrent LOL-svar.

Har ni tjing på nya böcker? Jag undrar om bibliotekarier alltid har första tjing på nya böcker, typ senaste Kerstin Ekman, eller går de populäraste böckerna till låntagarna först? Hoppas på det senare!

/Arne

Ingen behöver hetsa upp sig, det är förvisso fullt möjligt för en bibliotekarie att ignorera en hundrahövdad reservationskö av gläfsande Kerstin Ekman-fanatiker, och med en diskret knapptryckning placera sig först i kön. Men det gör vi aldrig. Dels för att bibliotekarier – i motsats till vad många tror – faktiskt sätter låntagarnas behov främst. Dels är det inte så avkopplande att läsa ”Grand final i skojarbranschen” när stans alla P 1-lyssnare hotar att slita av sig pagen om de inte omgående får boken i sin hand. Ibland tänker jag att vi är FÖR osjälviska. Särskilt med tanke på att vår enda löneförmån ofta är en, ska vi säga mild, inträdesrabatt till den kommunala simbassängen.

/Jenny Lindh

…”stans alla P 1-lyssnare hotar att slita av sig pagen”
Jenny Jenny JENNY! Jenny for kulturminister! Hell, avsätt Knugen och gör Jenny till president!

2 svar

 1. SivÖ

  Öhöm, då är hon nog mer osjälvisk än jag. Det hände sig ibland att jag diskret lät en okatalogiserad bok glida ner i väskan då jag jobbade på bibliotek. Den fanns ju inte i systemet så ingen saknade den… Och jag var en snabbare läsare på den tiden så den var oftast tillbaka inom några dagar. Jag kan dessutom avslöja att de nyaste Kalle Anka-tidningarna slets ur våra händer av vissa ivriga kollegor (friexemplarsbibliotek, så allt som trycks på svenska i Finland hamnar på hyllorna.)

  Det här var visserligen ett universitetsbibliotek där utlåningen ser lite annorlunda ut. Intresset för fantasystorsäljarna var mindre än för t.ex. det senaste inom träkemi.

  31 maj, 2012 kl. 12:02

  • Siv

   Åh! You are the EEEEEVIL Librarian! Jag vill ha en actiondocka modellerad efter dig! 🙂

   1 juni, 2012 kl. 06:31

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s