Jag är förvirrad! Kom med förslag!

Funderar på detta med kapitalism, medelklass kontra arbetarklass och vad man får tjäna pengar på och inte.

Lyssnar på senaste skivan signerad Sveriges största nu verkande rockgrupp, alla uttalat röda, kritiserande samhället. Men MÅNGA av deras fans (inte jag, dock) har jävligt ont om pengar. Samtliga medlemmar i bandet är snuskigt rika sen länge. Sänk gager och sälj skivorna billigare!

Eller är det bara folk som tjänar pengar genom att jobba inom industri- eller bankväsende som ska vara solidariska, och som ska ses ner på? Räknas de (i Sverige ändå relativt få) kulturarbetare (korrigerat, inte ens alla av dem) som blir jävligt rika på sitt yrke bort? Varför får Kent tjäna skitmycket pengar men ändå anses ”OK” och politiskt medvetna, medan Denise Rudberg och Camilla Läckberg är äckliga? Jan Guillou, den fine röde mannen – varför fortsätter han att bygga på sin förmögenhet?

2 svar

 1. Men anses Läckberg och Rudberg äckliga? Visst är det bara vissa kategorier som ”får” tjäna pengar. Sportstjärnors hysteriska inkomster är det väl heller aldrig någon som ifrågasätter, men jäklar vad det gnälls över läkare t ex. Media gör väl sitt till när de envisas med att skriva stup i kvarten att ”läkare tjänar 65 000 i månaden”. Jag tjänar sannerligen inte några 65′, men jag tillstår att löneutvecklingen är god.

  20 juni, 2012 kl. 08:51

  • Jo, de två har fått rätt mycket stryk i många sammanhang – men de skrattar hela vägen till banken…!

   Att bli läkare ”som vuxen” och dra på sig feta lån som ska betalas tillbaka på väldigt kort tid är ingenting man bli rik av. Det är tur att du gör det av en bättre anledning än pengar…!

   29 juni, 2012 kl. 18:57

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s