DNF på väg till byteshyllan

Ibland inträffar det absurda. Man får tips om en finfin bok. Människor vars smak man ofta delar älskar den. Man köper den. Den: ”Love Virtually”, Daniel Glattauer.

Den fick följa med mig till Berlin (jaja, det hela utspelas i Tyskland om än icke i just Berlin), jag läste den på hotellrum och på mysiga fik sent på kvällen efter jobbet. Härligt språk. Fyndig idé.

Ändå känner jag i magen att detta är på väg någonstans dit det blir jobbigt [att läsa], jag bläddrar till slutet och beslutar mig för att nej, den här resan vill jag inte läsa mer om. Jag vet inte vad som tog – tar – åt mig, men detta blir en DNF (Did Not Finish) som går till byteshyllan på jobbet så att någon mindre konstig eller åtminstone ologisk människa än jag kan få njuta av den. För den är BRA. Den är förmodligen inte mindre ”jobbig” än andra böcker som jag läser ut trots att de förmodligen inte ens är hälften så bra, men så blev det nu och det är ju till en kommande läsares fromma. En bok till byteshyllan är aldrig förslösad.

Undrar just om den är på väg till Sverige, förresten? Den känns som något som Pia Printz skulle kunna göra något bra av!

It begins by chance: Leo receives emails in error from an unknown woman called Emmi. Being polite he replies, and Emmi writes back.

A few brief exchanges are all it takes to spark a mutual interest in each other, and soon Emmi and Leo are sharing their innermost secrets and longings.

The erotic tension simmers, and it seems only a matter of time before they will meet in person. But they keep putting off the moment – the prospect both unsettles and excites them. And, after all, Emmi is happily married. Will their feelings for each other survive the test of a real-life encounter?

8 svar

 1. Den står på min tyska läslista. Hmm … Ibland stämmer det bara inte!

  2 juni, 2012 kl. 10:42

  • Siv

   Amen to that. Fast jag ser fram emot att se vad du tycker den dag då det blir dags.

   2 juni, 2012 kl. 10:50

 2. Bokbiten

  Oh no vad synd att du inte gillade! Det här är en av mina favoriter av det jag har läst det senaste året. Gillade mycket och hade svårt att släppa boken innan den tog slut.

  5 juni, 2012 kl. 07:34

  • Siv

   Den var jättefin, men jag fick ont i magen av den!

   5 juni, 2012 kl. 07:55

   • Bokbiten

    Oh ja! Jag kunde knappt andas när jag hade läst klart den.

    5 juni, 2012 kl. 09:05

   • Siv

    Exakt! Och det är därför jag inte kan förklara varför jag inte pallade att läsa färdigt (frånsett fuskiga sneak-peeks här och var, inkl slutet) utan en fet fet spoilervarning 🙂

    5 juni, 2012 kl. 09:11

 3. Bokbiten

  Men ja, den är på väg till Sverige. Printz ger ut den i höst.

  5 juni, 2012 kl. 19:33

  • Siv

   Hahaaaaaa! Coolt!

   5 juni, 2012 kl. 19:53

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s