Sommarlov med Kulturkollo – #juli

Ja, som ni ser i rubriken: dagens tema är JULI. Jo, det är väl inte så dumt att brainstorma kring det temat den sista skälvande junikvällen (HUR gick det så fort? alldeles nyss var det januari och jag trodde aldrig ens det skulle bli april…) även om det var länge sedan jag var så clueless över sommaraktiviteter som nu.

julivader <— Först av allt – jag är ju ändå fortfarande SVENSK: VÄDRET. Juli börjar varmt, som synes. Juli är ofta varm i Berlin och jag skojar inte när jag säger att 35 C kan vara lite påfrestande i en fyramiljonersstad som är byggd på ett träsk. Stans avlopp är gamla och det stinker. Spree gör sitt bästa, men lika iskalla som vindarna är på vintern, lika stillastående uhääääävarmt kan det bli på sommaren. MEN, jag är glad över sommar!

Gladgladglad.

——————–

150630a

Osnygg realitycheck: strax juli, nästan 30C, allt ruttnar ursnabbt. Mamma pratade alltid rötmånad hit, rötmånad dit. Rötmånad it is! Fick rensa bort hälften. Köpte NYSS. Tröstar mig med att saker som faktiskt ruttnar har sluppit åtminstone NÅN liten giftig kemikalie då.
Tvingades hetsäta det som var kvar.
Oh misery.
Not.

——————–

Juli. Jo, kanske lite semester, fast jag vet inte när än (!). Högst två veckor blir det. S har inte fått veta om han får ledigt i juli än, men han ska jobba minst en vecka i Köln under månaden så vi får se om vi får in den där efterlängtade resa till Krakow eller ej.

Förr om åren har jag samlat en stor läshög inför sommarsemestern. Så icke i år. Min läsro är fortfarande DÅLIG så jag törs inte på minsta vis försöka sätta upp några måsten, jag är glad om jag lyckas läsa alls, vad det än månde vara.

150630b

TÄNK om juli 2015 ändå blir månaden då jag lyckas läsa ut min mest envist svåravslutade handväskbok någonsin? Den är INTE dålig. Den är fläckvis fantastisk, men den är också tung och det ruvar något över den som gör att jag nästan inte vill eller vågar läsa vidare ibland. A smell of doooooom. Den mycket vildvuxna gräsmattan på bilden (jo, det ”ska” vara en gräsmatta :)) blir nog sommarens läsplats för mig. Slänten i Mauerpark. Andra sidan gatan från det som är hemma. Har redan en fläck som känns min. MinminMIN.

——————–

Till sist idag: 0707 – är det sant? NEEEEEJ!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s