Vårjakt i Rosengädda

Dags att redovisa läsn… lyssning på ljudbok nummer två i mitt nya Storytel-liv: Vårjakt i Rosengädda av Emma Hamberg. Emma själv var uppläsare, och jag måste säga att det fungerade otroligt bra för mig. Hon kan verkligen leverera replikerna som de med stor sannolikhet var tänkta att levereras och hon är skicklig på att anpassa allt från dialekt till röstläge utan att glida över gränsen till överspelat pekoral.

varjaktiroseng

Tessan har allt – ett eget barn, en egen restaurang, flera pappor till barnet, en pratglad get samt en rik godsägare som förälskat tindrar åt hennes håll. Så Tessan klagar verkligen inte, tvärtom. Men att driva egen restaurang är inte hållbart om hon ska stå för både maten, driften, disken, hålla ordning på den torftiga ekonomin och däremellan försöka vara en skön mamma.

Tessan önskar att hon hade hjälp. Helst av någon som inte vill ha betalt. En dag dyker faktiskt två människor upp i Rosengädda. Och de erbjuder precis det Tessan längtat efter. Full uppbackning helt kostnadsfritt. Trevligt förstås, fast Tessan kan inte förstå varför de gör detta för henne. Men när det klarnar vänder det inte bara upp och ner på Tessans liv – utan hela Rosengädda.

En och annan skulle kanske kalla storyn i sig för pekoral, det är mycket av ALLT (kärlek, sorg, smärtsamma öden, dråpliga situationer och hemligheter) men jag gick all in på detta, jag älskade det! Böckerna om Tessan är att-byta-liv-litteratur de luxe för den som för stunden inte längtar dystopi. Bonus: matprat. Ooooooh, matpratet. Aaaaaargh!

Jag fortsätter definitivt med ljudböckerna! Det bästa är ju att jag kan ”läsa” även när jag går till och från tåget – OCH under sjukilometerspromenaderna hem på kvällarna. Nästa ljudbok blir Nesbös senaste, med Plura som uppläsare. Oh, jag är lite tveksam på förhand, men ser fram emot att eventuellt bli positivt överraskad.

#ljudboksbuzz2015 #storytel #buzzador

5 svar

 1. Rosengäddaböckerna är helt suveräna! Jag älskade dem och skulle gärna läsa mer!

  7 juni, 2015 kl. 17:18

 2. Åh, har längtat efter den boken. Har visserligen läst de tidigare böckerna och kanske är det dags för en ljudbok denna gång.

  7 juni, 2015 kl. 20:53

  • Jag har den att dela ut som gratis ljudbok om du vill ha, du förbinder dig inte till att fortsätta med Storytel sedan.

   8 juni, 2015 kl. 05:11

   • Snällt men jag får avböja. Är inte så modern än att jag skaffat storytel. Läser mina pappböcker och lyssnar på cd-skivor (skriver hon och skäms en aningen).

    8 juni, 2015 kl. 16:12

 3. Utan att avslöja för mycket – vare sig om handling eller det där med vad jag tycker om att en del författare mjölkar serier i det oändliga 😉 – så TYCKER jag att det finns upplägg för mer. I detta fallet vore det inte ens att mjölka )

  8 juni, 2015 kl. 05:10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s