Slow Saturday

Fördelen med att ha en ganska Berlinvan vän på besök är att det går att ta det rätt coolt. Många måsten är avklarade och det är helt OK att hänga med näsan i varsin bok en stund. Vi blev sugna på sött och salt och traskade över gatan till Denn’s Biomarkt. Varsin liten ekologisk chipspåse och lite Schorle som lugn inledning på kvällen satt fint efter en dag med ymnigt rännande i Kreuzbergs hippiebutiker (Suzanns favoritleverantör av kulturtantskläder på Trödelmarkten levererade tyvärr inte, så vi letade alternativ). Kedjan Guru är liiiiite på Indiska-hållet om än inte lika bra. Hon fick iallafall fynda lite till slut.

image

Parläsningen då. Jag svepte i mig Ellen Ekmans Lilla Berlin #2 och njööööööt av det. Många av stripparna har jag läst förut, men grejen med Ekman är att jag skrattar andra gången också. Och tredje.  Och… ja, ni hajar. Hennes förmåga att fånga fenomen och situationer i fyra relativt enkla rutor är svårslagen. Smart, politiskt och myyyyyycket kul.

image

Efter skrattuppladdning blev det indisk middag. Cocktaillistan var jobbig. Ni vet tre små rätter? Vi var mer ”ooooh, tre små drinkar??” men besinnade oss och valde till slut en varsin vattenmelonig sak. Utsökt middag från början till slut.

…och nu ska vi ut och scouta brunchplejs för bokfrullen i Berlin i december.  Tjipp tjipp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s