Bokträdet revisited

boktradigen

OK. Det är dags att lägga till en ny kategori – bokträdet.

Jag hade ju nästan gett upp det där bokträdet. Trädet i sig (egentligen trädEN) har sett allt sunkigare ut och dess innehåll tycktes bara bestå av den sortens leftovers som möglar snarare än återbrukas.

Jag är en envis människa, så jag har ställt dit lite saker ändå, i någon slags förhoppning om att ju fler vi är som försöker hålla liv i det, desto fler kommer att bli intresserade av att gå dit och titta och ställa dit/plocka saker med jämna mellanrum trots allt.

Nu inbillar jag mig inte att min Hemingway och min Lövestam har gjort mirakel, men något har hänt.

Va? Sommar och fler turister säger du? Bara det? Inte det att trädet strålar och lever upp tack vare min envisa kärlek? Du är en tråkig cyniker, säger jag 😉

Min första fångst – jaa, för hittills har jag bara ställt dit, aldrig plockat med – blev ett litet politiskt lexikon. Det kommer att sitta som en smäck i min nya bokhylla. Jo, så är det. Min första hylla är urvuxen och har fått sällskap av en annan hylla (nej, det är inte samma sort, inköpet fick anpassas till att kunna transporteras på spårvagn och sen bäras 1 km snarare än att det skulle passa ihop perfekt med den förra hyllan). Nu när jag vet att jag blir kvar mer än ett halvår så känns det oundvikligt. Jag sover i en obekväm soffa, men utan bokhyllor kan jag inte vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s