en liten liten pralin om dagen…

Nu börjar de hagla relativt tätt, de små pralinerna som avslöjar vilka författare vi får chansen att lyssna på under Bokmässan. Det kan låta lite hårt att det regnar praliner, men den här sortens praliner smeker silkeslent trots sin kompakta, högoktaniga tyngd. Inget paraply behövs.

Tom Rachman kommer – hans De imperfekta finns redan på vill-läsa-listan och nu släpper han nytt. Japp, det blir bra!

Favoriten John A L släpper också nytt – Himmelstrand – och dyker också upp. Tjohoooo!

davidsafier

David Safier är ändå den jag är allra mest nyfiken på just nu. Jag missade honom förra året, men det kommer inte att hända igen.

”Dagen då jag dog var inte speciellt kul. Det berodde inte enbart på min död. Närmare bestämt lyckades den episoden bara med nöd och näppe klämma sig in som nummer sex på listan över dygnets mest värdelösa ögonblick.”

Jag har fingrat på Dålig karma och hör bra saker om Min familj och andra monster också (bara omslaget är ju snudd på skäl nog att köpa boken). Safier ligger dessutom bakom den populära TV-serien Berlin, Berlin och jag antar att jag inte behöver förklara att jag är sugen på att se den.

Jag mumlar ofta om att jag ska våga (förlåt, det är ju bara att GÖRA, men…äh, ja, jo, jag fegar) börja läsa på tyska. Kanske kanske Safier nu…?

5 svar

 1. Jag har aldrig varit på bokmässan, kanske är det dags i år. Tackar för inspirationen och inser att det är tid att boka hotellrum.

  22 mars, 2014 kl. 21:58

  • Det är en upplevelse! Jo, det kan vara svårt att hitta boende just de dagarna, så om du bestämmer dig kan det vara bra att börja leta. Såg att nån hyrt en lägenhet via Airbnb, kanske kan vara ett alternativ?

   23 mars, 2014 kl. 10:39

 2. Kristin

  Åh, De imperfekta. Så bra, men så sjukt deprimerande. Fast på ett helt annat sätt än t.ex Donna Tartts Den hemliga historien var deprimerande (jepp. Jag förstår inte storheten i den boken. Varför ska jag bry mig om så extremt otrevliga personer, liksom?). Safier har jag inte ens hört talas om, men han låter intressant på din beskrivning ovan, så upp med honom på läslistan.

  23 mars, 2014 kl. 13:36

  • Safier tycks ha en absurd sorts humor som jag brukar uppskatta. Hoppas att han håller.

   Jag har inte läst Tartt (svor just i kyrkan), men hajar hur du menar. Det var samma för mig med Den trettonde historien.

   23 mars, 2014 kl. 16:06

 3. Kristin

  Fast den gillade jag skarpt 🙂

  23 mars, 2014 kl. 17:13

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s