det var inte jag, det var Camilla

”Det var inte jag det var munnen!” sa H. Apropå något olämpligt hon sa.
Ha! Det ska jag också börja säga från och med nu!

Jag fick börja dagen med ett leende tack vare fejanfeeden. Min lilla favorit i Vietnam levererar. Den berömda H som nämns ovan – hon är två år och ett av de ganska få barn som omedelbart letar sig HELA vägen in i hjärtat på mig som annars är ganska ovan vid barn och därför inte alltid tycker att de är gulliga per automatik. För några veckor sen var hon på zoo och plåtades tillsammans med en orm. Hennes kommentar på det var ”Ormen fick träffa H!” och det är ju faktiskt ett alldeles fantastiskt sätt att se tillvaron. Zlatanesque! Själv är jag ”hon som inte heter Kivi”. Hon som inte heter Kivi fick också träffa H och det kommer jag att vara glad över länge.

Men nu skulle inte bloggposten handla om en liten trollunge. Det skulle handla om hur även en 45-åring som borde veta bättre (eller: varför då?) kan adaptera synsättet. Det var inte jag, det var mitt klickgalna gamla finger. Eller: det var inte jag, det var Camilla. (*

Camilla lägger ut shelfporn av ett slag som inte går att motstå. Att dingla London OCH tunnelbanemania framför mitt hungriga plyte är nästan tortyr. För en stund så övervägde jag nästan att leverera en vit lögn till K, ”nej vet du, det finns inte ett ENDA ledigt hotellrum i HELA PARIS på kristi flygare” – – – ”men i LONDON finns det!

Äh. Klart som tusan att jag är tacksam om vi tar oss till Paris! Men ändå. Tre böcker om London – inklusive Craig Taylors Londoners – är på väg hem till mig nu. Om inte jag komma till London London komma till MIIIIIIG.

—————————————

Det där med sovmorgon som jag ältar hela veckan; att ligga kvar i sängen och läsa så länge jag vill. Det gjorde jag, och stod ändå nere i köket och kokade kaffe 7.34 i morse. Allt är väl relativt och jag antar att hela grejen är Bestämma Själv, på det tvååriga viset. Å andra sidan så är det lätt att längta upp till vietkaffe! Idag ska jag slakta tidningar, träna och läsa ut min feel bad-bok. Just så.

Heleva von Zweigberk, ni vet. Svåremotståndliga ord som snudd på gör fysiskt ont att läsa. En kan fräsa ”medelklassångest” eller så köper en att smärta är smärta.

—————————————

*) Äsch, jag vet. Det finns inget unikt eller tvåårsgulligt i att skylla på någon annan. Något annat. Att ha en bekväm förklaring till varför just det här undantaget är legitimt. Det är inget en kan antas ha slutat med som 45-åring, eller ens som 85-åring om en nu blir så gammal.

10 svar

 1. hahaha, Siv! jag lagrar meningen ”det var inte jag…”, fast med ditt namn inför kommande poster

  Paris är också underbart! säg till om du vill ha tillgång till materialet jag använder för Rekrytering av Framtida Frankofiler i mars : )

  26 januari, 2014 kl. 09:41

  • Vi kanske kan bilda en skylla-på-kedja i hela #boblmaf?

   Oui madame! Camillalockelser och min Metronom borde bli en oslagbar ombo!

   26 januari, 2014 kl. 09:47

 2. åh, tack för påminnelsen om Metronom.
  har stått oläst i jobbokhyllan i flera år, men NU ska det ske

  26 januari, 2014 kl. 19:58

 3. Jag tror du bestämt att du promenerade in ibarnens hjärta också! Första gångerna vi tog taxi ner till Ham tien efter att du hade åkt ropade H ”åka till mammas kompis, jaaaaa”.
  Du har en personlighet som passar mina (lätt uppviglade som inte hade träffat en svensk på evigheter-) barn 🙂
  Kram!

  30 januari, 2014 kl. 02:08

 4. Det går ju tåg till London från Paris, hehe. Säg att du bara måååste testa champagnebaren på St Pancras. 😀

  6 februari, 2014 kl. 08:55

  • Vi funderar faktiskt på det. Vi är anglomana tågnördar 😉

   6 februari, 2014 kl. 09:03

   • Slå till. 😀 Har du aldrig testat Eurostar så är det ju kul. Vänta dig inte någon restaurangvagnsromantik bara.

    6 februari, 2014 kl. 09:31

   • Det finns väl knappt en varuautomat kan jag tänka.

    6 februari, 2014 kl. 21:00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s