Bokmässefredag

Vi gör verkligen vår egen mässa, precis som vi vill. Vi vägrar stressa. Sovmorgon till åtta, lång pratig frulle och sen till mässan. Ett enda seminarium blev det idag, om naziförföljelserna av homosexuella, annars bara monterprat och ett väldigt trevligt bokbloggarmingel anordnat av bloggambassadörerna. Finfin dag igen.

rosatrianglarna

Johan Hilton (undrar förresten när han ska skriva en bok igen? jag gillar honom!) modererande alltså ett samtal mellan Jonas Gardell och Christian Antoni Möllerop (vice förbundsordförande i RFSL) om männen med de rosa trianglarna, de män som spärrades in i koncentrationsläger på grund av sin homosexualitet. Jag hade vridit och vänt på Heinz Hegers bok Männen med rosa triangel redan innan seminariet, efter att ha hört främst Christians referat så gick jag raka vägen tillbaka till Atlas monter för att köpa den.

Suzann skriver mer.

image

Alla är galna i Schibbye och Persson – de är överallt samtidigt.

image

image

Roliga lappar från väggen ”svenska hemligheter” – alla fick bidra. Kanske var det Montazami som skrev den nedersta?

image

En stor stund för min inre Bang-nörd. Beata Arnborg signerade sin senaste biografi (om Kerstin Thorvall) och jag fick lovebomba hennes bok om Bang. Jag nämnde att jag läste den i Berlin varpå Beata sa ”åh, var det du som tog bilden av boken på en uteservering?” och det var det ju. En stund senare passerade jag hennes hörn och hon hojtade ”hej Siv!”. Jag vet att författare ofta är superproffs som vet hur de ska göra fans glada, men det spelar ingen roll.

image

…rätt som det var så satt Caitlin Moran i lobbyn. Energisk tös. Vi var på bokbloggarmingel en våning upp. Trevligt, men nog undrade vi vad hon sa där nere.

image

Hur det går när jag inte ska köpa böcker. Fast mer än hälften var gåvor.

image

…så avslutade vi kvällen med trevlig förlagsmiddag med bl Ernst och Maria M. När Maria anlände promenerade vi dock hem, men det var inte Marias fel – vi var helt enkelt dödströtta. Vi satte oss på varsin säng, bloggade och drack Loka iklädda nattlinne. Paaaaarty.

6 svar

 1. Precis så man ska göra mässan, tycker jag! Blir faktiskt sugen igen, nu är det några år sen jag besökte den 🙂 fina bilder som vanligt!

  27 september, 2013 kl. 21:38

  • GÖÖÖÖÖÖÖR! Komsi komsi, 25-29/9 2014.

   30 september, 2013 kl. 15:15

 2. Jag tog också kort på hemligheten om att gå på bokmässan för kändisar och vin! 😀

  30 september, 2013 kl. 19:43

 3. Pingback: dagen i dag | (inte så) Anonyma Biblioholister

 4. Pingback: Männen med rosa triangel | (inte så) Anonyma Biblioholister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s