för kombonördar

Jag tror knappt att jag känner någon boknörd som inte är en x-nörd också.

(x? byt mot valfri nördgren)

Det är som om vi har en fallenhet för att gilla saker väldigt MYCKET, och kärlek växer ju ju mer en slösar med den. Det är inte som om (de flesta) nördar känner sig HELT otrogna om de nördar in på mer än en sak. Lavar. Astrocyter. Alger. Löpning. Clitorismodeller. Nagellack. Kartor. Tåg. Cyklar. Zombier. Jag behöver inte fortsätta va?

Jag gillar till exempel böcker, tåg, kartor och Henry VIII. Jag svek Henry den här gången, jag skulle besöka hans grav i Windsor men vi bangade när kön var snudd på kilometerlång (jag skojar inte) och solen gassade hett hett hett.

lon11
lon13

London Transport Museum är ett paradis för min inre tåg- och boknörd. Kartnörden får sig också några kg tillfredsställelse. Och designnörden. Jag är nog en ganska dålig nörd ändå, för jag har aldrig varit inne på någon utställning (”transport” betyder ju gubevars inte bara tåg, och bussar – nej, där går min gräns även om de äldre dubbeldäckarna har sin charm). Det är butiken och fiket som lockar.

lon12

Den här gången insåg jag att jag visst har ganska många av böckerna som säljs redan. Men OJ då! Jag lyckades sansa mig (att jag har många av något jag gillar innebär annars inte alltid per default att jag sansar mig, um…), det blev inga bokinköp MEN jag fick äntligen tag på ett eget exemplar av Tate by Tube! Eftersom vi har tunnelbanetema i ena hallen och karttema i hallen som ansluter (ja, det är gott om små hallar i vårt kringelikrokiga kyffe) så är den affischen en given bro mellan dessa teman.

lon14

Fiket bjudet på snabbt gratis wifi och snygg latte. Nej, OK, det är formellt sett fel att säga att de bjuder på latten, men den är förhållandevis billig. Summering: London Transport Museum kan utgöra en utmärkt utflykt även om en bara stannar i fiket och butiken. Visst VILL du ha en soffa klädd i sätestyg? Metropolitanöl? Espressokoppar a la Beck?

Vad jag ångrar: VARFÖR köpte jag inte den här också? Ja, svår att få hem, men vadå. If there is a will there is a way.

9 svar

 1. Ett av tygerna i soffan är med i mitt broderi. 😉 http://detfaarduga.blogspot.se/2013/08/var-tog-min-sax-vagen-har-nan-sett.html

  10 augusti, 2013 kl. 20:56

  • Jag såg det. Helt underbart!

   11 augusti, 2013 kl. 09:28

 2. Pingback: A suitable nail polish for the office. H&M Nerd. | Colorbyte

 3. Pingback: when hell freezes over | (inte så) Anonyma Biblioholister

 4. Pingback: en konstrunda i fåtöljen | (inte så) Anonyma Biblioholister

 5. Tåg också? Jamen då är det ju York du ska till. 🙂

  6 februari, 2014 kl. 09:04

  • Oh ja. Tåg också. Och York, ja tack!
   PS mina kollegor i Derby plockade hem finfin tågorder i dag, så nu leker vi med tanken på att… ja. Drömma kan man. Derby kanske inte är något drömställe, men anglomani är anglomani.

   6 februari, 2014 kl. 20:35

   • Kollegor i Derby??? Bygger du tåg?

    6 februari, 2014 kl. 22:10

   • Japp! 🙂

    7 februari, 2014 kl. 06:13

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s