dagens bok för den RIKTIGT vida världen

alientipsBooked bjussade alla medlemmar på ett recex i e-boksformat idag, Världsbokdagen till ära. Vad kan väl passa bättre – om man tänker världen i det RIKTIGT stora perspektivet – än en guide till Jorden och dess invånare, riktad till utomjordingar?

Kanske har du lagt märke till en del udda restips från någon av dina favoritkändisar på twitter idag? Alla har de hjälpt Berättarministeriet att sprida budskapet.

Jorden, hur gör man? Är det möjligen lite faux pas att äta människor? Ska man se folk i ögonen (med alla sina femtioåtta egna) eller inte? Nöja sig med att använda en av sina sju armar när man ska hälsa? Var gör jordlingarna glada, ledsna, exalterade?

Här finns allt från lite Kissie/Blondinbella-style om hur man helst är – ”glad, positiv och har snygga naglar!” – till mer handfasta tips som att det är bra att ha en mobil eller ett busskort. Ja, det är inte bara utomjordingar som kan ha nytta av de här tipsen. Jag vet en och annan (förmodad, men man vet ju aldrig – var är MiB när man som bäst behöver dem?) Tellusian som också skulle behöva repetera en del av de tips som serveras här. Bitvis rörande, bitvis jätteroligt – och en riktigt riktigt bra grej.

Restips för utomjordingar (och andra, min anm.), signerade Berättarministeriet. Detta ministerium har för säkerhets skull tagit hjälp av ett antal barn/ungdomar i åldern 8-14 år.

Restips för utomjordingar – din guide till Jorden är skriven av barn och unga som besökt Berättarministeriets skrivarverkstäder i Husby och Södertälje. Berättarministeriet utgörs idag av flera hundra volontärer som inspirerar barn och unga att skriva berättelser. Genom att driva skrivarverkstäder vill Berättarministeriet på ett konkret sätt lyfta fram berättelser som kanske inte skulle hörts annars. Den första skrivarverkstaden öppnades i Södertälje i november 2011.

Berättarministeriet är inspirerade av 826 National som grundades av författaren Dave Eggers 2002. Dessa berättarrum finns nu på åtta olika platser i USA samt i London och Dublin.

Stiftelsen Culture without Borders är initiativtagare till skrivarverkstäderna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s