tysk torsdag och when it rains it pours

Bokmoster brukar köra tysk torsdag emellanåt, jag var sugen på att hänga på idag men var inte helt säker på hur jag skulle få ihop det, men SE – där dök kollegan D upp med en smarrig påse böcker som hans sambo KvinnanMedDenGodaBoksmaken S hade samlat ihop. I påsen fanns en bunt presumtiva pärlor och en av de böcker jag roffade åt mig var Elke Schmitters Fru Sartoris. En vanlig kvinna. Lycka! Jag har hört bra saker om den, men eftersom den inte är helt pinfärsk så snubblar man sällan över den av en slump när man vältrar sig över butikshyllorna i jakt på något inspirerande.

130221

Ja, ni ser ju. Tre fynd gjorde jag. Därmed trodde jag att dagens boklycka var gjord – men icke! Senaste Eskapix-boken, min nyligen beställda (om man får ett presentkort på alla hjärtans dag så FÅR man handla böcker för det, även om man borde ha bokinköpsstopp) Levithan OCH en bok från Suzann OCH en bok från Cecilia väntade i brevlådan. Wooohooooo!

Annan bra-sak är att det verkar bli en tripp till Berlin om några veckor. Gött! Jag behöver lite tysk luft under vingarna. Vi får se om jag hinner uppsöka Dussmann denna gång. De har onekligen generösa öppettider, så det hänger väl snarare på ork än tid (ska jag verkligen behöva ARBETA också? va? vavavava?).

#Blogg100 – 30

9 svar

 1. Cecilia i Houston

  Vad roligt att boken kom fram! Men du, nar aker du till Tyskland (jag holl pa att saga Dussmann :-))? Jag kommer till Sverige (efter jobb i England) den 11/3 och aker igen den 17/3. Mest arbetsdagar mao, men vi kanske kan fa till det om du har lust och ar hemma?

  21 februari, 2013 kl. 19:12

  • Den kom fram och den verkar väldigt väldigt lovande!

   Det är förmodligen den veckan jag åker, men jag är inte där hela veckan. Det vore kul att ses!

   21 februari, 2013 kl. 19:17

 2. Se där, du fick nog en tyskare torsdag än Bokmoster själv, bok OCH resa! Och vilket bokregn :O Kul!

  21 februari, 2013 kl. 19:52

  • Resan törs jag inte riktigt tro på förrän jag sätter ner tassarna på Tegel! Men jaa, toppentorsdag!

   21 februari, 2013 kl. 19:54

 3. Määh, förväntar sig din arbetsgivare att du skall jobba om de skickar iväg dig på tjänsteresa till Berlin? Ohyfsat! Jag som trodde att du varvade bokhandelsbesök med sessioner på obskyra dekadenta tyska läderklubbar där du ropade Schneller Helga sådär sexigt som bara bara du kan!

  21 februari, 2013 kl. 21:16

  • You nailed it! Sedan jag upptäckte Rummelsnuff så är det BARA läderklubbar som gäller i Berlin! Nu jäklar har Krankenschwester Helga blivit läderpojke!

   21 februari, 2013 kl. 21:25

 4. Dessutom tycker jag att det var så piffigt att människor skickar böcker till just Dig. Det är nästan som om de tror att du gillar att läsa…

  21 februari, 2013 kl. 21:17

  • Jaa, alla dessa elaka rykten som går. Som om jag skulle gilla böcker va? 😦

   21 februari, 2013 kl. 21:25

 5. Pingback: ormar och piercing | (inte så) Anonyma Biblioholister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s