om man nu ska propagera för meningslösa konsumtionsrelaterade ”högtidsdagar”

Vi firar inte alla hjärtans dag, min sambo och jag, men jag skickade åtminstone vykort till min halvsyster och till min lilla guddotter. Rosor är inte min grej, choklad är förvisso alltid gott, men på något vis blir motvallskärringen i mig extra ointresserad av choklad som ska ges bort på grund av Vääääälentaaaaajns Däjj.

OM man nu vill köpa något till någon man tycker om? Ja, man kunde ju tro att jag prompt skulle rekommendera en bok med mycket tjäääärlek i, och det är ju en ganska bra present för det mesta (ja, inte nödvändigtvis med kärlek i, men ni hajar), men om man tänker kärlek just imorgon så skickar jag hellre iväg er till t ex UNICEF. Där kan man köpa fältprodukter från pocketbokspris (ett myggnät kanske?) upp till inbundet (1500 blyertspennor, skolmaterial? vi måste fostra ännu fler boktokar!) och lite till (en jeep för 252410:- om man känner att man kan avvara det).

Boktema då? Ja, traumatiserade barn behöver också sagoböcker.

När en mycket älskad liten flicka skulle ha fyllt två år så köpte jag en cykel åt henne. Nu skulle hon aldrig ha kunnat cykla ens om hon hade fått leva, men på något vis kändes det just därför lite extra mysigt att något annat barn skulle kunna få det hon aldrig fick.

Ha nu en fin alla hjärtans dag imorgon, vare sig du tycker om grejen eller inte.

hjartebodhikattva

#Blogg100 – 22

4 svar

 1. bokstävlarna

  Men wow vilken fin tavla! Är det du som har målat?
  Jag firar inte heller Alla hjärtans. Delvis i något slags sympati med mitt forna bittra singeljag som aldrig fick någon jävla ros, delvis för att dagen som högtid känns väldigt … plastig och überkommersiell. Plus att jag har halvårsbröllopsdag en vecka senare och hellre firar då. 🙂

  13 februari, 2013 kl. 18:11

  • Tack! Jag hade en period när jag målade massor av olika boddhikattvas,

   Happy Halvårsbröllopsdag då! 🙂

   13 februari, 2013 kl. 18:18

 2. Härlig katt! o väldigt bra presentförslag

  13 februari, 2013 kl. 21:20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s