om man nu nödvändigtvis ska bidra till den årstidsrelaterade konsumtionshetsen

paket

Jag är inte den där enorma julälskaren, men om man nu nödvändigtvis ska köpa saker till vuxna människor som egentligen inte behöver någonting så är ju böcker en ganska bra gåva. Jag räknade efter tidigare i dag, tio böcker hade jag slagit in till olika mottagare då. Nu kom jag på ännu en given kombination av bok/mottagare, så årets elfte julklappsbok kläddes alldeles nyss i mitt otroligt classy rosa presentpapper med vita och svarta katter på.

Jag vet inte SÄKERT om folk har speciella förväntningar på mig som boktok, men jag BRUKAR få höra att det är roligt att få mina nogsamt utvalda och oväntade böcker och att jag brukar vara ganska bra på att leta fram rätt bok till rätt mottagare. Med det sagt så kan jag konstatera att jag köper en faslig massa otroligt förutsägbara böcker till folk också.

Jag brukar också få höra att det är svårt att köpa böcker till mig. Än anses jag kräsen (ja, det är jag väl på mitt vis), än anses det vara hopplöst att köpa nån bok som jag ännu inte har läst (en sanning med modifikation, men jo – med tanke på den mängd böcker som rent teoretiskt finns att tillgå så är det ändå förvånansvärt ofta som jag får dubletter).

Hur är ditt bokliv i juletider? Är du som boktok en givare som folk har extra höga förväntningar på? Vågar folk köpa böcker till dig utan att du skrivit en specifik, extremt tydlig, önskelista?

2 svar

 1. Jag tror att jag köpt ungefär tjugo böcker i julklappar. Håller med dig till fullo, bästa julklappen. Har till och med vågat mig på att köpa en till boktoken bakom denna blogg som levereras personligen efter jul. Det är sällan som människor köper böcker till mig men det händer, då oftast efter önskelista men ett fåtal lyckas alldeles utmärkt att ge mig bästa presenterna i form av nya roliga böcker.

  21 december, 2012 kl. 17:47

  • Jag drog till med ännu en nu,så nu är det tolv böcker. Du vinner ändå matchen i år! Uuuuhuhu :´-(

   En bok till MIIIIIIIIIG? Woohohooo, I have REALLY been a bad girl! 😀

   21 december, 2012 kl. 19:33

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s