Yes! Metropeppen!

Kolla vad jag hämtade på bibblan på lunchen i dag – min Resan mot ljuset hade kommit in. Wooohooooooo. Nu vill jag läsa dygnet runt.

image

Dmitrij Gluchovskij är lite smart. Och ovanlig. Han insåg vilken succé hans böcker om det postapokalyptiska livet nere i metron hade gjort och skyggade inte för att bjuda in andra för att skriva på samma tema (kanske för att få lite arbetsro själv? undrar hur många gånger han har fått frågan om Metro 2035?), om livet i andra städer. MÅNGA nappade (mer än 20 spin-off-böcker har publicerats i Ryssland) och Andrejs bok om St Petersburgs metro vann en omröstning om vilken som var den bästa boken. Det är riktigt kul att Coltso vågar satsa på en översättning!

Jag älskade konceptet i Mtero2033/2034, men kan precis som en del andra ha en och annan synpunkt på Gluchovskijs hantering av språk och story (när jag började läsa om Metro 2033 i Moskva i somras så kändes den plötsligt torftigare än första gången jag läste den) så liknande koncept av annan författare kan ju vara precis vad jag vill ha. St Petersburg dessutom, en annan stad som jag är nyfiken på (…och som är lite lättare att ta sig till – åker man båt dit och stannar i mindre än 72 timmar så slipper man ansöka om ryskt visum. alla som nån gång har sökt ryskt visum vet att det är en övning man gärna är utan ;)).

Jag är otroligt förväntansfull. Tänk ”sjuåring kvällen före julafton” så kommer du nära.

4 svar

 1. Kaj Bjerlöw

  Va ! Ere möjligt ! Som jag längtat 🙂

  1 oktober, 2012 kl. 13:30

  • Det är en spin-off om St Petersburg – så det är inte Gluchovskij som har skrivit den…! Den har fått ganska bra kritik.

   1 oktober, 2012 kl. 13:42

 2. Kaj Bjerlöw

  Hmm . . . spin off skumt. Det tog ner min entusiasm rejält. 😦

  1 oktober, 2012 kl. 19:35

  • Den är inte jättetokig – kanske lite överdramatisk, men det är lite ryskt i sig, det ska inte vara nåt understated och lagomt 😉

   2 oktober, 2012 kl. 16:45

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s