Derelict London

Urban exploring och det där med att hitta och plåta övergivna platser är ju väldigt populärt nu, och det finns något fascinerande med alla dessa egentligen underbara hus som står tomma och förfaller av olika anledningar. En del är så förstörda att det är meningslöst att ens försöka göra något åt dem, andra ägs av nån som inte har lust eller råd, ännu några ägs av… ja, ägarförhållandena kan vara så komplicerade att inget blir gjort just åp grund av det (så är det med många gamla hus i Berlin. kriget ni vet. och DDR. och allt sånt.) – men ooooh vad det kliar i fingrarna när man ser en del av platserna i den här lilla boken.

Lilla, ja. Paul Tallings bok är pytteliten (det påpekar en del sura köpare på amazon – men vad tror de? att en stor fotobok kostar 10 pund i fullpris och ännu mindre på rea? ja, såna böcker kanske finns, men de är inte vanliga), den är med andra ord perfekt att ha i väskan om man vill hitta ovanliga utflyktsmål i Världens Bästa Stad.

Det finns en websida också. Den kanske inte är snyggast i vläääärden, men bilderna är fina.


Abney Park Cemetery och Crossbones Graveyard är två av platserna i Tallings bok som vi redan har avverkat – just dessa två besökte vi i maj i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s