att ärva böcker

Jag skickar iväg en hiskelig massa böcker till kompisar (en del vill de ha, annat tvingar jag helt sonika på dem ;)) och bär dessutom iväg mååååånga böcker till lånehyllan på jobbet, men i morse ställde Kristoffers kusin Johan fram fyra kassar med böcker på golvet – ”plocka vad du vill ha, resten ger jag bort till Stadsmissionen”. Jag mumlade om alla massor av olästa böcker som redan ligger och pockar på min uppmärksamhet därhemma, men klarade ändå inte av att lämna dessa fynd:

Ett par riktiga klassiker och en relativt – jämfört med de andra – färsk bok, De imperfekta, som jag har sneglat på länge. Fynd! Som tur är så kan vi langa lite böcker tillbaka till Johan också. Han är en flitig löpare, så han fick bl a en Gysing av oss tidigare i sommar.

6 svar

 1. Cecilia i Houston

  Jag ar en mycket tacksam mottagare av bokpaket! Tror att jag glomt att tacka for paketet jag fick i Sverige! Det blev manga resor pa nagra fa dagar dar och jag glomde en massa…

  Koppel skriver bra men han far det att krypa inom mig – jag tror jag har en annan humor gen an han har for jag far mest bara angest :-). Bast av de tre Kopplarna tyckte jag var Medicinen.

  Jag har last De imperfekta och hade garna langat vidare den till dig men den sitter fast i min e-reader :-). De tre oversta i din hog star i bokhyllan men de har jag, ehum, inte last.

  Ar ratt avis pa din byteshylla pa jobbet. En sa’n skulle jag ocksa vilja ha.

  8 september, 2012 kl. 20:22

  • Jag håller med dig om Koppel! Både om krypet, och om att Medicinen är bäst. Tycker, trots (tack vare?) krypet att han är läsvärd mitt i det absurda. Han känns fortfarande lite unik, hittar ingen svensk författare som man kan nischa in brevid honom, det är uppfriskande.

   Jag har fler böcker som det står Cecilia på! Stay tuned 😉

   Fråga om du får fixa en hylla – vem vet? Du kanske kan göra tokfynd där sen.

   8 september, 2012 kl. 20:29

   • Cecilia i Houston

    Nar det galler Koppel sa tror jag mest att jag rakade ut for falsk marknadsforing 🙂 vilket gav konstigt stallda forvantningar. Baksidorna domineras ju av kommentarer om hur ROLIG han ar, medan jag tycker att han ar satirisk, bitsk och traffande. Inte rolig direkt. Av detta lar jag mig (igen) att jag inte ska lasa omdomen pa omslagen!

    Trots e-bockerna sa har jag nog en eller tva bocker som det star Siv pa :-). Jag menar att vi kan ju inte riskera att det blir tomt i dina bokhyllor…

    Fragan ar vem jag ska fraga om bokylla pa jobbet. Det ska ju vara sa tjusigt har gubevars i var nya byggnad sa estetiken blir val forstooord om vi har en hylla med icke forskningsrelaterat material. Head honcho administratoren som ar Administrator med stort A utan vidare insikt om forskning (som vi tack ock lov inte traffar sa ofta eftersom hon inte jobbar i huset och vi har tack och lov riktiga forskare i toppen ocksa) klagade tex for att jag hade fel stolar pa mitt kontor. Jag hade lanat in stolarna fran mitt forra kontor for att de 1. ar snyggare och 2. ar smidigare (sa mina kunder far plats med knana) men det var INTE bra och hur skulle det ga om alla gjorde som jag? Jag tror inte hon skulle vara vanligt installd till bokhylla…

    8 september, 2012 kl. 20:44

   • :-O – vilken människa! Hon skulle döden dö – av avsmak – om hon såg vårt okoordinerade kontor!

    Hm. Finns det nåt fik eller nån matsal? Nån granninstitution med vettigare folk? Fast om det var så enkelt så antar jag att hyllan redan vore verklighet.

    8 september, 2012 kl. 21:02

 2. Cecilia i Houston

  Hon har redan haft sina duster (och forlorat) med en av professorerna pa vaningen under mig. Han tyckte att det var bara tjafs att fakulteten skulle ha kontorsmobler i trafaner medan personal (administration och annat folk som inte har natt fakultets niva) skulle ha gra komposit (plast?) mobler och drev igenom att ALLA pa hans vaning har samma gra plastmaterial pa sina kontorsmobler. Heja Hugo sager jag, men head honcho administratoren var inte glad. *elakt skratt har fran mig* Nar hon visar besokare runt sa visar hon min vaning med trafaneren :-/.
  Ricardos instution har en mer avslappnad attityd, jag kanske kan prova dar. Kruxet ar ju att jag inte ar dar sa ofta.

  8 september, 2012 kl. 22:28

  • Ni är gräddan av intelligens, hela huset lär ju vara fullt av läs-stinna människor – och så håller hon på så. Fel fokus var ordet, sa Bull.

   9 september, 2012 kl. 08:32

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s