hjärtat i halsgropen

Vi fortsätter att beta av filmatiseringar av böcker som ligger/har legat vid min säng ganska länge. I kväll blev det The Woman In Black, baserad på Susan Hills bok med samma titel (£3.86 – köp köp!).

Jag fick halvt hjärtstopp ungefär tio gånger. Det är en bra historia, en otroligt SNYGG film men jag är inte GJORD för såna där hoppa-högt-filmer. Jag är så lättskvätten att jag tror att det sitter ett antal siviska hårtussar kvar i taket nu (och då ska ni betänka att vi har 2.70 takhöjd). Uff.

Nu fick jag i alla fall pepp på att läsa färdigt boken (trots att jag redan inser hur mycket den diffar från filmen – eller kanske alldeles just därför), som legat vid sängen i… tja, ett halvår kanske?

Arthur Kipps, a junior solicitor, is summoned to attend the funeral Mrs Alice Drablow, the sole inhabitant of Eel Marsh House, unaware of the tragic secrets which lie hidden behind the shuttered windows. The house stands at the end of a causeway, wreathed in fog and mystery, but it is not until he glimpses a wasted young woman, dressed all in black, at the funeral, that a creeping sense of unease begins to take hold, a feeling deepened by the reluctance of the locals to talk of the woman in black – and her terrible purpose.

(bokens synopsis, inte direkt överensstämmande med filmens)

Jag var inte helt säker på hur det skulle vara att se Harry Potter Daniel Radcliffe som annat än Harry, men han passade finfint som bleksiktig besökare i underlig by.

3 svar

 1. Terese S

  Jag plöjer King böcker på nolltid utan att få mardrömmar men jag lider pga denna film fortfarande. Såg den för ett halv år sedan. Leksakerna fyyyy

  1 september, 2012 kl. 23:05

  • Leksakerna ja…! Huäääääh.

   Drömde obehagligt relaterat till filmen i natt. Det brukar inte hålla i sig för mig, men det var en film som fick håret att resa sig på armarna. Det händer inte så ofta numera så det var en intressant upplevelse…

   2 september, 2012 kl. 08:03

 2. Ping: slutomdöme – The Woman in Black, bokvarianten « (inte så) Anonyma Biblioholister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s