får det lov att vara en skvätt zombiebok? ja tack, hjärna

VÄLDIGT många zombie-böcker och -filmer innehåller en hel del humor. Ovanligt mycket. Vampyrer skämtar man liksom inte bort, men zombies verkar vara fair game för dåliga skämt. Bra eller dåligt?

Jag tycker att det är kul till en viss gräns. Shaun of the Dead är underbar, humorn i att drottningen är zombie i samlingen Zombie Apocalypse var också oväntat skön, men just nu läser jag en bok som för mig tangerar gränsen. Robin Beckers Brains: A Zombie Memoir är så in-i-varje-bokstav putslustig att det nästan blir för mycket. Jag har en tredjedel – ungefär – av boken kvar, så mitt omdöme kan komma att ändras, men jag kunde inte låta bli att stanna upp och fundera: hur höhöhÖÖÖHÖÖÖÖHÖÖÖÖÖ får en zombiebok bli? Vad tycker du?

(ja, jag vet, de flesta av er läser inte zombieböcker, men för de av er som gör det?)

3 svar

 1. Den där har legat bra länge i TBR-högen… och nu blev jag ännu mera osugen!

  6 augusti, 2012 kl. 00:25

 2. bokstävlarna

  Alltå, HÖHÖHÖ-humor är ju alltid tråkig, oavsett genre. Tycker jag i alla fall. Och jag har också funderat på varför just zombiegenren verkar vara så drabbad av den … Kanske är det splattret som gör folk putslustiga? Eller är det författarna själva som tvångsmässigt skämtar om något de egentligen tycker är oerhört skrämmande?

  6 augusti, 2012 kl. 12:00

 3. Ja, man kan undra. Känner att jag kanske svartmålar boken lite VÄL mycket, den är i viss mån kul satir (zombies ÄR bra för satir, de är snudd på perfekta för satir – även om den kanske inte alltid måste vara så uppenbar). Den är absolut inte usel. Den är bara inte nåt man ska läsa om man längtar efter zombies. Man ska läsa den om man längtar efter sarkasmer, antar jag. Långt från osmarta sådana, med gott om populärkulturreferenser.

  11 augusti, 2012 kl. 08:42

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s