Karlstad 2033?

Loppisfynd på riktigt eller PR-grej? Oavsett vilket så blir jag otroligt förtjust i bilderna i artikeln om Christian Gabel. Min barndomsstad i postapokalyptiska ruiner.

De dystopiska konstverken föreställer välkända platser i den värmländska residensstaden: Pappersmassefabriken i Skoghall. Det vidsträckta Stora torget med dess fredsmonument. Järnvägsstationen som ritades av Hjalmar Kumlien och stod färdig för Nordvästra stambanan 1869. Och Sandgrund, det modernistiska nöjesetablissemanget intill Klarälvens flöde där både lokalbor och långväga dansare roat sig sedan 1960. Dessutom stadsparken Mariebergsskogen i vars spelhall Gabel flipprade som liten.

Mycket vackert. Och väldigt creepy. En skön kombination.

2 svar

 1. inklover

  Jonas Norlén, heter tecknaren. Är rätt säker på det i alla fall. Galet fina saker. Lite sjuttiotalssciencefiction, typ Linda & Valentin. http://monkeyman.se/index.php?id=colored

  1 augusti, 2012 kl. 14:41

  • Aha! Tack för tipset. Så: PR, antar jag, för han lär ju inte ha gjort det där i början av nittiotalet och sen skvalpat runt i vassen i tjugo år innan han börjar dyka upp med credits som illustratör.

   Eftersom jag – som så många andra – har ett något kluvet förhållande till stan där jag bodde de första nitton åren av mitt liv så skulle jag snudd på kunna betala några spänn för att ha en eller ett par bilder av stan i ruiner inramad på en vägg. 😉

   1 augusti, 2012 kl. 15:20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s