man är fläckvis lättköpt

Ah, jag är så lättköpt ibland. Speciellt klockan två på natten när jag just har läst ut en bok men fortfarande inte är trött nog att ens försööööka sova, utan vill ha en TILL. Snabbtsnabbt ska det gå, men den får inte vara för jobbig. Då. Då sitter Martina Haag som en smäck. Glada hälsningar från Missångerträsk, alldeles nyutkommen i pocket.

Jag greppade den som sagt kl två i natt, jag gick upp sju i morse och hann med en arbetsdag däremellan. En timme i badkaret i kväll också, det var vad som krävdes för att svepa den här boken. Det är inte direkt på spaning efter den tid som flytt.

Stockholm. Nadja har längtat efter barn i hela sitt liv, men inte träffat den rätte. Men nu, när hon närmar sig 45 och fortfarande är barnlös singel, så bestämmer hon sig för att göra någonting åt saken.

Kosta vad det kosta vill.

Missångerträsk. Lotta har fått nog. Hon och Magnus har inte legat med varandra på över ett år. Nu ska de åka till Paris och ta in på hotell, rädda äktenskapet och prova alla former av sex som de inte har testat hittills.

Två systrar, en innerstadsstockholmstjej och en småbarnsmamma i Lappland gör en hemlig överenskommelse om att hjälpa varandra.

Men det går inte riktigt som de har tänkt sig.

…det där sista, ”det går inte riktigt som de tänkt sig”, vilken brasklapp va? Wooohoooo, alla håller andan.

OK. Martina Haag lirar på alla fördomar som finns (men alltså – coola innerstadsstockholstjejer -gilla EUROPE? är inte det mer, tja, Fisksätra, eller nåt? Eller ärligt talat – typ VIRSBO?), boken är fullsketen med billiga poänger och det är förfärligt… förfärligt jävla kul, ändå. Jag skrattade så jag grät vid ett tillfälle, fulpanikgrät. Martinas humor är sällan subtil, den är extraallt hela tiden. Nu är jag förvisso jäkligt övertrött, men ändå. Mina samiska procent (de är inte många, men de är envisa ;)) kommer för övrigt aldrig att förstå folks renskräck, men jag har ju folk på nära håll som kan vittna om hur paniken griper tag i en när man sitter uppflugen i en skidlift mitt i sommaren och… NEJ, Suzann, du kommer aldrig att få glömma det där.

Jag skrattade gott, men det är ingen keeper. Den här boken passas genast vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s