logistikministern

Mitt aningens rigida behov av PLANERING blir snudd på absurt ibland, men innan vår resa den HÄR gången är det en egenskap som är rätt bra att ha eftersom en del av det vi vill göra tarvar myndighetsgodkännande i ett land där saker inte alltid sker snabbtsnabbt eller lättlätt. Sålunda, den senaste halvtimmen:

Begärt in prisuppgift på Star City-visit, bokat bunker-tur (vi gör aldrig mer om chansningen från Berlin då gänget framför oss fick de sista biljetterna till under-muren-turen) och lägger nu upp en rutt för att se de snyggaste metrostationerna.

Och så blir det Монумент Покорителям космоса. Och ”kyrkogården” för avlagda kommunistmonument. Och… och… och… Gagarins grav, en annan vacker och författarstinn kyrkogård (mer för FOLK är för statyer, om än MED statyer ;)) och och stora underbara biblioteket, och… och. Ja jisses. Hur får man 4 dagar att bli till 14? 😉

Tack snälla kosmos för att Kristoffer och jag har lika nördiga intressen.

3 svar

 1. Cecilia i Houston

  Om du gillar kommunistmonument maste du ha besokt krigsmonumentet och -kyrkogarden i Treptower park i Berlin redan? Massiv staty med soldat som krossar en svastika under foten och fullt med Stalin citat pa statyerna runt om. Intressant…

  13 juni, 2012 kl. 15:52

  • Faktiskt INTE – men det står på listan. Ligger lite off från våra vanliga hoods sett. Ryssmonumentet i Tiergarten är också mäktigt, även om det inte ens är i närheten av det i Treptow. En rolig anekdot är att ryssarna tog den småländska granit som Hitler köpt för att bygga något galet till sig själv och använde det i sitt monument i Treptow.

   http://www.expressen.se/gt/kultur/hitlers-svenska-sten/

   13 juni, 2012 kl. 19:35

   • Hm, i artikeln står det Bohuslän – var alldeles säker på att det talades smålandssten i nån bok jag läste…

    13 juni, 2012 kl. 19:57

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s