den nya ”superbokkedjan”

Åsa filosoferar kring saker som rört sig i mitt huvud också – bokhandlare och böcker.

Akademibokhandeln och Bokia slås ihop. Neeeeej, tänker jag, men minns också att jag överlevde under alla de år då Västerås var mellan Bokia och Bokia (nu är de tillbaka, men de var borta länge). Bonnierförlagen har nyss köpt Pocketshop (jag blev så rädd att det ska påverka deras inköpare, hoppas hoppas inte för där haver man funnit många oväntade pärlor genom åren). Mitt inre skriker ”neeeeeeej” igen men jag förstår också att det är oundvikligt och att vi kanske får vara glada om det finns bokbutiker alls. Det är lätt att romantisera ”independent” men man behöver inte tänka speciellt långt innan man inser hur svårt det måste vara att få det att gå ihop. Vore det inte det skulle Surahammar redan ha en bokhandel slash hundfik slash cykelbutik slash alltmankantänkasig i min regi.

Jag borde kanske känna dåligt samvete, jag som handlar så mycket på nätet. Vi vet ju hur det blir då. En fysisk bokhandel som ska betala dyr lokalhyra KAN inte konkurrera. Till mitt försvar – 😉 – så får jag väl medge att jag npg handlar mer än medelsvennebananen i VANLIGA bokhandlar också. Jag, liksom många av er andra som läser här, är ju en bokknarkare de luxe. Det är svårt att slå känslan av att bläddra lite, bläddra lite i en annan, lägga tillbaka, ta upp igen. Oj, det DÄR omslaget! Ja, ni vet. Tror jag.

Fysiska böcker då? Kontra e-dito? Åh. Åsa har så rätt så rätt. E-böcker är skitbra för miljön och borde verkligen underlätta mångfald, men jag är så pinsamt stockkonservativ. Jag vet inte HUR jag ska komma bort från kärleken till pappret och tyngden. Det sviffande ljudet när man snabbläddrar för att smygläsa slutet. Uff.

2 svar

  1. Kristin

    Angående e-böcker: http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/392396_10150797964664032_554334031_9475706_1112208610_n.jpg (hoppas hoppas länken funkar, den går till en kompis FB-konto. Hojta till annars så skriver jag vad bilden visar.)

    20 maj, 2012 kl. 17:47

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s