Rrrrrausverrrrrrrrkauf!

Allt får sån skön KRAFT på tyska! Raus! Raus!

(btw – illa illa att jag är förföljd av TVÅ europeiska amazonsajter samtidigt…! uuuhuhu, dubbel chan… eh, RISK att åka dit på spontanshopping)

Mitt tyska läsprojekt har tagit fart igen, efter beröm från tyska kolleger två veckor på raken (goes to show you, det är bra att lyssna på Rammstein: Till Lindemanns något dragna-in-absurdum-uttal landar mer lagom i en mesig svensk mun som utan en skvätt Lindemanninfluens skulle låta ÄNNU mer mesigt svysk) så känns det roligt att försöka snabba upp läshastigheten. Jag måste MÅSTE bara lära mig att inte lockas att slå upp vart och vartannat ord. Bara läsa på i några kapitel oavsett om man fattar allt eller ej, sen gå tillbaka och kolla och skriva upp de glosor jag inte kan, och så läsa om igen. Så där som man BORDE ha gjort i skolan *harkel* Så lätt sagt, så svårt att göra.

Fast egentligen borde jag polera italienskan. Det blir en spännande jobbresa till Vado Ligure om två veckor ser det ut som. Min italienska räcker INTE till att läsa böcker (jo, kanske pekböcker ;)), men det är nog läge att dra fram gamla skolboken och åtminstone återuppliva matglosor samt åka-tåg-och-taxi-glosor.

Melanzaaaaane. Smaka på det! Pompelmo! Om tyskan ger kraft i arm och mod i barm så är det det italienska språket man ska äta. Mums.

Gelaaaaato. Fragola. Ah…

———————–

NÄ! För den konstruktionsgenomgången blir inte i Italien, den blir i Hennigsdorf. Jag glömmer italienskan och putsar de tyska verben igen. Eller nåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s