cinco de mayo

Aaaaaaargh, nu har jag halkat efter igen, jag har massor av lästa böcker som förtjänar att skrivas om men solen skiner och skräphögarna i trädgården har lockat mer än bloggande, tro det eller ej.

Nu när jag har er på tråden så vill jag i alla fall promota Avståndet mellan, en samling noveller som liksom hänger ihop med varandra. För det är en kollektivroman. Om kollektivtrafik, eller snarare om resenärerna. Den lilla snygga boken samlar ett stort antal kända och mindre kända författare, och den är ett utmärkt sätt att få upp ögonen för skribenter som man tidigare kan ha missat.

I brev, tankegångar, betraktelser – ja, t o m via en incidentrapport – får vi små skärvor ur många olika människors liv. Det är snyggt så snyggt och något jag absolut vill ha mer av.

Jodå. Den innehåller lite lite tågnörderi också.

Väntan på ett rån. Och en kille på hembesök. En förälskad fabriksarbetare. En incidentrapport. En gatupoet. Kaffesump. Ett telefonsamtal. En betraktare. Stora plastkassar fulla med tyg. En konsertcellist i Drömmandet. En docka. Fri vilja. En ofödd. En möhippa. En bror, en syster, en pappa. Ett brev hem. En smutsfläck. (Och en jacka.) En backpacker i främmande land. Köpa säng. Ett av dom patetiska sönderskurna indiekidsen som Henric de la Cour pratat om? Juliàn. Efter olyckan. Prostatacancer. Två flugor på en kebab. Den som väver världen. En hämnare utklädd till mumie. En skräckfylld IT-krasch. Två månar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s