vinn en bra bok!

En av mina absoluta favoritböcker förra året var Isaac Marions Warm Bodies – en underbar och välskriven bok som kombinerar filosofi, kärlek och… zombies. Jo, men på sitt vis så är det så. Zombies, 100%, kärlek, ja utan tvekan, filosofi – ja, det beror väl på vem man frågar men jag tycker att den har en och annan twist som man kan klura på.

Min älsklingsoutlet i Sigmahuset stänger snart (mindre än två veckor kvar nu – uuuuhuhu, hur ska jag sen få tag på billiga snabbfixar under dystra luncher de där dagarna när det är SYND om mig?) men man kan fortfarande fynda. Det gjorde jag i dag. Jag hittade TVÅ exemplar av just Warm Bodies, för tio spänn styck. Helt galet!

Ett av dem är redan skickat till en bokälskande vän med öppet sinne, men det andra exet tänkte jag lotta ut bland eventuella hugade spekulanter. Vill du vara med, kommentera med ett ”jag vill vara med” och så berättar du vilken som var DIN bästa bok under 2011. Jag viktar inte dina åsikter (du hamnar inte längst ner i lotthögen om du svarar, tja, med nån gräslig bok ;)), jag tänkte bara få mig en bonus i form av en simpel gallupundersökning.

Jag skriver alla namn på en lapp på onsdag (25/4), sen får Mr Spock sniffa upp en vinnare.


han är större och snällare nu, en fena på att nosa upp vinnare

——–

Om man hellre vill läsa den på svenska så kan man spana in den HÄR.

Mix Förlag (pigg Bonnier-imprint!) ger ut ännu en otroligt fin zombiebok i höst, då de ger sig i kast med Alden Bell.

Jag läser helst oöversatt, men ska man gå efter det jag har hört hittills så var åtminstone översättningen av Warm Bodies alldeles alldeles OK.

21 svar

 1. Hörru, det där är en omöjlig uppgift. Det finns inte en bästa, snarare tiotalet riktigt bra. Får man tipsa om alla?

  17 april, 2012 kl. 19:47

 2. Jag vill vara med förstås! 🙂 Läste väldigt många bra böcker förra året, men den som gjorde absolut starkast intryck på mig och som först poppade upp när jag tänker tillbaka är Alden Bells The Reapers are the Angels. Måste f.ö. tacka dig för det tipset, hade antagligen aldrig upptäckt den på egen hand.

  17 april, 2012 kl. 19:56

 3. popqva

  Klart jag vill vara med! Den bästa? Hm. Av gammal vana vill jag säga ”Good Omens”, men det gills liksom inte när det är en bok man läser om hela tiden. Kanske ”Eats, Shoots and Leaves” eller ”Make Meetings Matter”? Nää, för fackbokiga. Fast ”Eats…” var grym. Eller ”Indigridiensen”? Gah. Det får nog bli ”The Waterproof Bible” ändå. Jag gillade den skarpt. Fast jag gillade ju ”All My Friends Are Superheroes” också, så vad vet jag? 😛

  17 april, 2012 kl. 21:06

 4. Kristin

  Jag vill vara med! (Inte för egen del men för att bygga på makens hög med olästa böcker, vi har fullt krigstillstånd på det området här hemma :)) (Och while I’m at it, jag tackar också för Alden Bell-tipset till maken.)

  Bästa bok förra året? Menar vi som publicerades förra året, och i så fall i översättning eller original? Eller överanalyserar jag nu? Cirkeln var i varje fall en stor favorit hos mig, om jag nu måste begränsa mig till bara en.

  18 april, 2012 kl. 07:50

 5. Cecilia i Houston

  Ha, och jag som tankt skicka just Warm Bodies till dig! Den ligger i vaskan och bara vantar pa ett besok pa posten… tur att jag inte hann. Eller om du far manga hugade spekulanter sa kanske jag kan skicka direkt dit :-). Det var en bra och smart bok tycker jag som inte ens ar en superfan av zombies.

  18 april, 2012 kl. 08:15

 6. Cecilia har som alltid järnkoll! Och det låter väl som en fin idé att skicka en bok till the first runner up också, om du vill.

  Jag var ett O-dygdemönster av tydlighet, inser jag.

  SÅ: Skriv och berätta om din/dina bästa läsupplevelser under 2011 (…eftersom den här boken var topp tre på MIN 2011-lista), det spelar ingen roll när boken gavs ut 🙂

  18 april, 2012 kl. 08:43

  • Cecilia i Houston

   Jarnkoll? Not so much. Hittade den forst for en manad sedan. Den lag pa ett bord i bokhandeln och sag lockande ut. Sa den hor till en av de battre lasupplevelserna under 2012 :-). Vad jag laset under 2011 kanns mest som om det doljs i dimma… Undrar om inte temat for aret var Fantasy – jag laste Games of Thrones serien och Hungerspelen trilogin.

   19 april, 2012 kl. 09:28

   • Erkänn att du också gick loss på omslagsbilden! Willis’ Circle ftw!

    20 april, 2012 kl. 09:57

   • och så avskyr jag att wordpress alltid ändrar apostrof till citationstecken automagiskt

    20 april, 2012 kl. 09:58

   • Cecilia i Houston

    Japp, omslaget ar superfint och syns bra i bokhandeln. Bokhandeln pa Oxford street dar jag hittade den hade dessutom fina sma kort med ”blurbs” fran personalen pa alla bocker som var frontade i hyllorna. En san bokhandel skulle jag vilja ha ett stenkast fran hemmet (eller kanske inte med tanke pa bristen pa plats i bokhyllan).

    20 april, 2012 kl. 10:31

 7. jag vill vara med .. men blir ju helt vimsig av alla tips som finns I tråden. Å vilken som var bääst .. phu jag har så uselt mine 🙂 men 100 åringen som klev ut genom fönstret var en skitrolig läsning. däremot saknar jag en sån där bok som inte går att lägga ifrån sig och som sätter sig direkt.

  18 april, 2012 kl. 14:12

 8. Terese EF

  Jag vill vara med, hum min bästa bok förra året är ”Vad gör unga på nätet” av Elsa Dunkels. En användbar bok, gav mig en och annan tankeställare, hade troligtvis inte läst den om den inte hade varit med på min litteraturlista på Bibliotek och informationsprogrammet.

  18 april, 2012 kl. 15:34

 9. minandrabloggarentidsmaskin

  Jag vill vara med! (Har velat läsa Warm Bodies ett bra tag nu, hoppas hoppas hoppas!)

  Hm, svårt att välja bästa läsupplevelsen på hela året. Läser mest sf och fantasy, men en av de mest fängslande och underbara böckerna jag läste var Bodil Malmstens ”Den gudarna älskar dör inte”. Oerhört bra!

  Annars får jag nog säga att ”American Gods” och ”Good Omens”, som jag läste om, fortfarande slog alla andra böcker jag läste 2012.

  18 april, 2012 kl. 18:39

  • minandrabloggarentidsmaskin

   ”Annars får jag nog säga att ”American Gods” och ”Good Omens”, som jag läste om, fortfarande slog alla andra böcker jag läste 2012.” – 2011 menar jag förstås 🙂

   18 april, 2012 kl. 18:40

   • popqva

    Good Omens är en svårslagen omläsning. Stardust tål också omläsningar, i all sin söthet, men Good Omens… Mmmm…

    18 april, 2012 kl. 18:56

   • minandrabloggarentidsmaskin

    Ja, Good Omens håller verkligen varje gång. Gaiman är aldrig fel för omläsning, men Gaiman och Pratchett är bara oslagbart.

    18 april, 2012 kl. 19:06

 10. Good Omens KAN faktiskt vara den roligaste boken någonsin. Forever.

  18 april, 2012 kl. 18:57

 11. 104 lästa böcker förra året, det går inte att välja EN bra. Men några av de bästa var::
  Lila Hibiskus – Chimamanda Ngozi Adichies
  Ingen tar skit i de lättkränktas land – David Eberhard
  Life of Pi – Yann Martell
  Fortfarande Alice – Lisa Genova
  Nu vill jag sjunga dig milda sånger – Linda Olsson
  A country doctor´s notebook – Mikhail Bulgakov
  Den stenade kvinnan – Freidoune Sahebjam
  Morgon i Jenin – Susan Abulhawa
  Drottningens chirurg – Agneta Pleijel
  Och nej, det blir inga referat.

  22 april, 2012 kl. 05:44

 12. Pingback: Var’e du som vann? « (inte så) Anonyma Biblioholister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s