Vådan av att leva i ett litet samhälle

Ibland önskar jag att jag kunde välja ett annat utlämningsställe för paket. Det känns snudd på pinsamt när bokpaketen kommer tätt (amazon har börjat dela upp mina order på rätt absurda sätt, ibland kommer det mail två gånger samma dag att de skickat en bok [jag uppskattar att de skickar saker snabbt, men de FÅR gärna vänta och skicka två, eller t o m tre (!) böcker i samma paket] bara för att skicka ÄNNU en bok några timmar senare).

Jag traskar genom lekparken med avin, förvisso förväntansfull som ett barn, men… ja, jag går där alla de typ femhundra metrarna från Boktoksvägen till Konsum och tänker ”hoppas att det inte är hon igen, hoppas att det inte är HON” för ”hon” – som hittills denna vecka har lämnat ut TRE paket till mig vid olika tillfällen – är visserligen trevlig, men jag förstår om hon börjar googla efter behandlingshem för shoppingmissbruk snart.

Men nu ÄR det alltså lilla Konsum som gäller (vi har inte ens ett ICA, de gick i konken, och Posten Företagspaket har också lagt ner) så Konsum it is för både stora och små paket. De HAR fler anställda än ”hon” (som jag nog borde fråga vad hon heter snart, för vi småpratar om det mesta) men på något magiskt vis så hamnar HON i postdisken t o m när det stått nån annan där bara trettio sekunder innan jag hinner fram (det skedde i går, jag hann tänka ”puh” när jag såg snubben som stod där innan HON klev ut från postrummet, log och sträckte sig efter min avi).

Nu känns inte Brukshåla som landets kulturmässiga medelpunkt, men vi kan ju hoppas att folk åtminstone har så mycket koll att de inte tror att det är knark i mina paket(* med AmazonAmazonAmazonAmazon tryckt på utsidan.

*) Edit: hoppsan :-O

…även om böcker nu råkar vara som kattmynta för min själ.

11 svar

 1. bokstävlarna

  Även om man råkar bo i hufvudstaden kan man få konstiga blickar från de som jobbar på närmaste utlämningsstället. Jag lovar! Det brukar alltid vara samma person som jobbar när jag hämtar ut mina paket också och hon har för länge sen slutat fråga efter mitt namn när jag kommer med sms-avier …

  13 april, 2012 kl. 12:45

  • Uff! Livet är hårt mot oss bibliofiler.

   13 april, 2012 kl. 15:50

   • bokstävlarna

    Verkligen! Idag fick jag en kommentar om vad litet mitt paket var (från den visserligen väldigt trevliga tobaksaffärsägaren) jämfört med mastodontpaketen jag brukar hämta ut.

    13 april, 2012 kl. 16:43

   • Det är nu jag kan tacka K för att han gett mig ett sorts alibi – efter gårdagen, när jag hämtade ut ett litet paket med EN bok i och han hämtade ut ett paket med en hel CYKELRAAAAAAM i, så kommer jag alltid alltid att framstå som den normala(ste) i hushållet 😉

    13 april, 2012 kl. 16:50

   • PS vad VAR det i ditt paket då? REDOVISA, snabbtsnabbt. Vi behöver ett katter-på-böcker-inlägg.

    13 april, 2012 kl. 16:51

 2. halvbonden

  Haha, så känner jag med. De måste ju undra om jag lägger en förmögenhet på böcker, och det gör jag väl med. Jag bor också i ett litet samhälle..

  13 april, 2012 kl. 17:18

  • Vi får se oss som bygdens skandalinvånare, som lever ett liv i boksus och dus och… öh, eller nåt. Hmf 🙂

   13 april, 2012 kl. 19:13

 3. Siv, var lugn, hon tror nog bara att det är mer vapenutrustning till dig som Amazon-kvinna. Hon längtar nog bara till att du och de andra amazonerna återskapar matriarkatet med total frihet från män.

  13 april, 2012 kl. 18:53

  • Vaf*n – ska jag behöva skära av mig en TUTTE nu?

   13 april, 2012 kl. 19:11

 4. Haha, jag bytte faktiskt utlämningsställe där jag bodde innan, för mannen i tobaksaffären kommenterade alltid att jag fick så mycket bokpaket. Det var alltid samma som jobbade också. På Pressbyrån på Frölunda Torg (som är ett STORT köpcenter) kände inte de anställda igen mig. 😉

  14 april, 2012 kl. 13:56

  • Ja men PRECIS så skulle jag vilja kunna göra!

   14 april, 2012 kl. 19:33

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s