En Bokdåres Försvarstal

Den här posten har många bett mig att fixa till ganska länge nu, men jag har tvekat, ty den mest inbitna bokdåre kan börja tycka att jag är rätt knäpp efter detta. Jaja. Det är dags. Detta är mitt AA (fast AB då, Anonyma – eller kanske inte så Anonyma – Biblioholister).

Jag ber på förhand om ursäkt för att bilderna är ”ostylade”. Jag borde ha bäddat, luddat av fåtöljer, rättat till kattrafsade plädar etc, men never mind.

Vi börjar väl ändå med det rätt normala, de lästa böckerna.

Biblioteket:

”korta” hyllväggen

”långa” hyllväggen

Förutom detta finns ett par bedrövliga hyllor i matsalen med mina gamla barnböcker och en massa av mammas gamla böcker, men det ser så jäkla oplockat och bedrövligt ut så det visar jag en annan gång.

Så, till det som får skammens rodnad att färga mina kinder. De OLÄSTA.

Vi startar med lilla hyllan i övre hallen:

Inte SÅ farligt!

Vi fortsätter in i sovrummet. The DIRTY place. Platsen där mitt missbruk blommar ut!

KOLLA! Kristoffer har också en hög! (nej, han har inte köpt boken om svenska rälsfordon, han fick den när han slutade på BT. att vi sen fortfarande har den i sängkammaren – ja, vatusan…!)

Mitt sängbord. Och ja, jag HAR betalat för boken om London Underground. Man ser också delar av Tyska Läsprojektet. Otaliga av dessa äro påbörjade.

…och mitt sängbord räckte väl kanske inte till. Helt. Vilken tur då att vi har hyllan på sänggaveln! Men som sagt, högen allra längst till höger är KRISTOFFERS. Det är ganska många av böckerna uppe på hyllan som också är påbörjade.

…ja, och så är det ju tur att jag har de här hyllorna brevid sängen också. Också olästa, men en del påbör… äh, ni vet redan.

Men NU är det slut. Ja, förutom enstaka böcker i kök, badrum och mediarum (och, eh, på jobbet). Men de räknas inte.

Och så är det faktiskt min namnsdag i dag, så ni kan inte posta några elaka kommentarer till mig. HA!

28 svar

 1. kajo

  Haha, underbart! 🙂 Jag har mina böcker i flyttkartonger på höjälln (190 kvm). Och mer kartonger i härbret hos mamma. Och ännu fler i ett förråd (110 kvm) som jag och A byggde för att få plats med våra prylar. Ähum.

  8 mars, 2012 kl. 18:40

 2. Mmmm, porr!! 😉 Jättefint hem ni har, så snygga hyllor!

  8 mars, 2012 kl. 18:44

  • Nu blev tant till sig va?

   Hyllorna är IKEAs Billysar i mellanbrun – färgen de helt pkötsligt (fula ord) slutade tillverka för nåt år sen, UTAN FÖRVARNINGGGGGGGGGGG)

   8 mars, 2012 kl. 18:48

   • Ja, har precis torkat bort dreglet från tangentbordet 😉

    8 mars, 2012 kl. 18:57

 3. Kristin

  Aaaaaaaaah! (Suck av lättnad och belåtenhet, det där.) Och sidenote, men jag ÄLSKAR såna här bilder när man kan läsa boktitlar och fundera över vilka man själv har eller har läst och vilka man vill läsa och få lite idéer (och så ifrågasätta att Pelle Svanslös ligger i en oläst-hylla?!).

  8 mars, 2012 kl. 18:52

  • Hi hi, jag noterade också Pelle 🙂

   8 mars, 2012 kl. 18:56

 4. Jag har inte läst samlingsvolymen! Köpte den för många år sen till mina framtida barn.

  Ha. Ha. Ha.

  😦

  8 mars, 2012 kl. 19:00

  • ❤ 😦

   8 mars, 2012 kl. 19:02

   • Jaja. Min halvsysterdotterdotter kommer att få den en dag. Fina lilla tösen!

    8 mars, 2012 kl. 19:05

 5. ooooh, utbrister jag flera ggr: färgsorterade olästa = smart idé, london underground, katterna, sovrumstapeten. oooh!

  8 mars, 2012 kl. 19:56

  • Det är enbart så här man står ut med att bo i Surahammar!

   14 mars, 2012 kl. 10:16

 6. Underbart! Jag kan ju köpa massa böcker till jag inte hinner läsa innan jag behöver få dåligt samvete :).

  8 mars, 2012 kl. 20:19

 7. Cecilia i Houston

  Mums! Jag har ocksa Billy, fast de i ljusast tra, och nar jag skulle kopa en till i ”min” bredd (60 cm) hade de slutat salja den. Forstas. Jag som behover just den bredden for att pussla ihop bokhyllorna rygg-mot-rygg (de ar en vagg mellan vardagsrummet och det ena sovrummet). Nu maste jag ju nastan forverkliga drommarna om en platsbyggd bokhylla istallet, ffa eftersom jag helst vill ha bokhylla anda upp till taket (och dit nar inte Billy ens nar han finns i ratt bredd). Fast jag vill inte bygga sjalv, det var lite for lange sedan jag hamrade och sagade i traslojden…
  Pussgurkorna till katter bara maste ju vara med pa bild 🙂

  8 mars, 2012 kl. 21:22

  • Platsbyggt – slurp! Det får bli nästa projekt hos oss. Vi sneglade lite på konsoller men våra väggar är bitvis tveksamt uppbyggda.

   14 mars, 2012 kl. 10:17

  • Ge mig ännu fler idéer bara. Gör det. 😉

   14 mars, 2012 kl. 10:18

 8. Oh. My. God.
  Om jag någonsin skulle besöka er så skulle ni inte få ett vettigt ord ur mig under hela besöket: jag skulle vara begravd i böcker hela tiden! 😀

  9 mars, 2012 kl. 11:41

  • jag skulle troligen också har fullt upp med att snoka i bokhyllorna, inga konversationsplikter…
   Har för övrigt också mellanbruna Billys, de kom tillbaka igen men in fel nyans.. djla IKEA

   9 mars, 2012 kl. 18:38

  • Med tanke på mängden böcker, samt vårt zombieintresse, ska man kanske vara försiktig med att använda just ordet ”begravd” i sammanhanget 😀

   14 mars, 2012 kl. 10:20

 9. Nice! Jag har Billy rödbrun, som tyvärr inte görs längre. Men det är bra, för jag får inte plats med fler hyllor. *svär och önskar mig ett slott*

  9 mars, 2012 kl. 17:29

  • Kan vara rödbrun som vi har också (jag hade bara för mig att den hette mellanbrun). När den färgen tog slut fick vi köpa svartbrun, så nu är det faktiskt varannan svartbrun varannan brun – det syns om man vet om det. Vi hävdar att det är en extra designfeature. *host*

   Plats för hyllor är alltid tufft. Jag fick in åtta hyllor i min etta på 35 m2, men då gick det knappt att röra sig i lägenheten…

   14 mars, 2012 kl. 10:23

 10. Är sambo med 9 st Billy vit, av olika höjd och bredd o ett antal andra hyllor… Men har inte sån ordning på läst/oläst. Kanske det är ett kommande projekt?

  11 mars, 2012 kl. 19:37

  • Det är otroligt smarrigt att ställa sig framför hyllan/högen med olästa böcker och bara välja och vraka! Skulle vara rädd att miss nåt om jag blandade!

   Kristoffers mamma har också vita Billy från MÅNGA årgångar och därmed olika höjder och bredder. Älskar ”Manhattan-skyline-känslan” som uppstår! Hon vill helst byta dem till nåt mer enhetligt, men det är urläckert som det är nu.

   14 mars, 2012 kl. 10:25

 11. Och jag som hade så dåligt samvete for alla mina olästa böcker, men jag ser ju att jag inte har riktigt lika många kvar att läsa hehe

  17 mars, 2012 kl. 20:04

  • Siv

   Jag tror att vi alla kan konstatera – eller så är vi alla medberoende nere i bokmissbruksträsket – att det inte längre FINNS nåt som heter ”för många olästa böcker” 😉

   27 mars, 2012 kl. 07:09

 12. Fiiiint!

  16 mars, 2014 kl. 18:37

  • Tack! Det är rörigare numera, men jag HAR hittat lite fler luckor där det går att klämma in nån liten hylla till 😉

   16 mars, 2014 kl. 18:45

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s