Hugendubel oder nicht?

Berlinresan nästa vecka är on off on off så snabbt att jag blir alldeles yr i skallen. Trots att kursen är utmanande på gränsen till läskig så VILL jag gå den, och jag har Berlinlängt fulla kroppen!

Hotellet där jag skulle bo ligger dessutom granne med den underbara bokhandeln Hugendubel. Jag skulle ju leta lämplig läsning. Sedan i går – jag hade utvecklingssamtal, eller PMP som det kallas hos oss – är det nämligen officiellt inskrivet i min plan för 2012 att jag ska få ägna mig åt tyskastudier. Tjoho! Vi får se vad det blir av det! Min brittiske chef blev överlycklig över att jag ville göra det utan att nån utsätter mig för pistolhot. De brittiska kollegerna har nämligen ingen lust alls och behovet av en tysktalande i gänget är skriande.

I natt (sömnlös igen) avslutade jag Justin Case, och jag har en till ungdomsbok att skriva om. Och en rolig bok om boknörderi. Och. Och. Och.

Fredag i dag, frihetskänslor i kväll. DÅ ska jag skriva. Hela helgen ska det formligen smattra av bokskriverier.

Skriv upp det.

3 svar

 1. Ååh, tyskastudier *längtansfull suck* Är det oss eller alla de andra det är fel på?? 😉

  24 februari, 2012 kl. 08:21

 2. Siv

  När jag började höstadiet 1981 kunde man välja franska eller tyska – pappa (!) valde tyska åt mig. Med facit i hans hade jag helst av allt läst spanska alla de där sex högstadie/gymnasie-åren, men den varianten fanns inte på den tiden i Karlstad.

  Nu skulle jag också mycket hellre läsa spanska eller kinesiska, men det får bli tyska eftersom startsträckan är kortast. När det sen är ohemult nyttigt för mitt team att NÅN av oss kan förstå de tyska presentationerna som en del av våra kolleger envisas med att kasta upp på skärmen trots att 50% av mötesdeltagarna är icke tysktalande – ja, då är saken biff.

  Har förvisso haft språkstudier i utvecklingsplanen förr utan att det blivit av, men man ska aldrig ge upp hoppet 🙂

  24 februari, 2012 kl. 09:21

 3. Samma alternativ för mig, även om jag också läste franska i två år lite senare, Och mina barn valde spanska resp italienska ..

  24 februari, 2012 kl. 19:39

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s