Tussfnuttarna!

”Jag glömde ta med en boooook” kved jag och K tittade på mig. BOK? Vi sitter i bilen på E18. Vi ska på konsert. RAMMSTEIN.

”Ja, men om det blir trist innan det drar igång?”

Vi hade sugkassa – men ändå OK (vi HADE platser, de tog slut snabbtsnabbtsnabbt när de släpptes i juli) – platser ända uppe vid taket, så det där med människospaning var inte lika lätt som vanligt. Den människospaning som erbjöds uppe hos oss indikerade Bingolotto snarare än industrimetall och jag hann bli väldigt orolig en stund. Jag var åtminstone inte äldst, ELLER mest halt och lytt. Prova att gå på hårdrockskonsert med väldigt grav nackspärr så förstår ni vad DET innebär.

Nu hann jag inte ha tråkigt (trots att jag amatörmässigt nog fick slut på batterier i både surfmobil och kamera, skäms på mig) men ändå. Jag minns inte ens när jag INTE hade en bok i väskan senast. Ur led är tiden. Men Rammstein var kul. Humor. Happening. Love them. (bästa låten i går, om än inte visuellt snyggast. tyvärr burkigt ljud, men vilken LÅT, vilket nummer!) …. och det ROLIGASTE numret hittar du här, den lilla rara låten handlar om Armin och Bernd Jürgen)

Ibland funderar man på lämpliga soundtrack till en viss bok. Många författare fixar spotifylistor som sällskap till sina alster. Om vi vänder på det, vilken BOK skulle vara sound… eh, TEXT-track till en Rammsteinkonsert?

Jag tänker lite Burgess, eller lite… tja, nåt depraverat om Berlin. Många av gruppens medlemmar bor där, på Knaackstrasse i älskade Prenzlauer Berg. En eller två av dem är födda i stadsdelen och är kvar, så det är inte enbart ett utslag av ”det är coolt att bo där”.

Jag vill bo där. Nån gång. K och jag skulle alltid sitta på nån bar och läsa, helg som kväll, och Spocken skulle vara coolast i kvarteret på sin spanarplats på balkongen. Han skulle vara ett landmärke kul nog att nämnas i guideböckerna. Oh yes.

Man ska aldrig sluta drömma. När jag fick chansen/erbjudande om att flytta dit för 3,5 år sen var tiden helt helt fel eftersom mamma nyss hade fått sin andra cancerdiagnos (K hade också fått jobb plättlätt, jag hade redan nämnt hans namn och fått intresserade motfrågor), men någon gång. DÅ ska jag komma på den perfekta litterära Rammstein-prylen.

3 svar

 1. Kristin

  Relaterat till ”glömde ta med en bok” – har du läst Ian Sansoms Fallet med de försvunna böckerna? En själsfrände i den 😉

  18 februari, 2012 kl. 12:32

  • Om jag inte alldeles missminner mig så beställde jag den för nån dag sen.

   (eh… det är pinsamt när man inte ens minns vad man beställde. måste kolla. om jag INTE beställde den så finns den inbunden på Stället för ynka 50 pengar, DET minns jag åtminstone)

   18 februari, 2012 kl. 12:35

 2. Tooth and nail?
  Eller kanske Oliver Stark.
  Eller Monster-böckerna av Wellington.

  Något actionfyllt, blodigt och förmodligen zombier.

  19 februari, 2012 kl. 23:13

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s