TACK Cecilia!


The Immortal Life of Henrietta Lacks – Rebecca Skloot.

Drygt ett år efter att jag fick den så har jag äntligen börjat nalla på den, och den är helt HELT fantastisk. Jag sparade den som en godsak, men nu var det dags. Jag borde kanske portionera, men jag kan inte. Det är tur att det snart är helg, för det enda jag vill är att läsa. Läsa och mata en egen HeLa-odling (groteskt? ja, kanske).

Sällan har så många haft en människa att tacka för så mycket utan att ens ha en aning om vem denna människa är eller varför hon är viktig. Henrietta Lacks. Och Rebecca Skloot. Vilka kvinnor.

Magert? Mer sen. När jag är klar. Mhmmm.

———————-

Dr Ljungberg är min egen privata guldgruva. Hon skickade inte bara Henrietta Lacks, det är också tack vare henne jag fått upptäcka böcker som Stiff (The Curious Lives of Human Cadavers) och Mutants: On Genetic Variety and the Human Body . Hon har en sällsynt näsa för perfekta böcker!

2 svar

  1. Cecilia i Houston

    You’re so welcome, som de sager har. Jag vantar fortfarande pa nasta bok fran Armand (han med Mutants). Han borjade pa Mutants medan R fortfarande jobbade for honom och varje gang vi traffas far vi hora om nya projekt… Hoppas pa publicerad bok snart.

    9 februari, 2012 kl. 22:20

  2. Åh, jag väntar mycket otåligt på att den boken ska dimpa ner i min brevlåda. Jag har VUNNIT den.

    9 februari, 2012 kl. 23:54

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s