jag är mer en saltlakritstjej. och CHOKLAD!

Denna mörka dystopi utspelar sig i Zimbabwe i en nära framtid och…

Nej, OK då. Ni vet, jag var jättejättesjuk igår och är lite (mycket) bättre i dag. Det var alldeles lagom att orka lyfta och läsa Jenny Colgans Meet me at the cupcake café. Yes, yet another chick lit.

Saker jag gillar: London, historier om folk som startar eget, alternativt fiffar upp en existerande verksamhet från en tynande tillvaro till något som blommar och – ja, London. London, London och London. Det är FÖRRÄDISKT att så många chicklittare utspelas i denna underbara stad.

Saker jag inte gillar: ljusrosa omslag, samma kärlekshistoria om och om igen, smörkräm.

Jaha, säger ni, vad har smörkräm med saken att göra? JO, det är den som räddar mig från att gnaga på knogarna när jag läser. Var den som räddade, heter det ju. Jag AVSKYR smörkräm, och Issy (ej att förväxla med queen Izzy, min katt) gör såna dära vääääldigt fnuliga och gulliga muffins med smörkrämstopping. Det är det som är hennes affärsidé. Tur att hon köper en bra kaffemaskin åtminstone, så att jag slipper kräkas. Issys mjuka kakor är alltid fjäderlätta, dessutom.

Fel fel FEL. På café äter man
1) något med choklad i
2) något TUNGT och kletigt

Det ultimata hittills, och då har jag fikat på ganska underliga ställen i världen, är tryffelmoffamoffachokladkakan som de har på vissa Starbucks i Berlin.


(favorit i repris)

Åter till Jenny Colgan. Hon är safe, man vet vad man får. Extraplus för Stoke Newington, Notting Hill är SÅÅÅÅÅ gjort. Massor av muffins- och kakrecept. Inga som tilltalar mig, som tur är. Jag köpte den billigt och hade en trevlig stund när jag läste. Den fyllde sitt syfte. Lite som Marabou mjölkchoklad. Den var inte som tryffelsuperduperkakan, men inte heller som en fem veckor gammal mandelkubb som man måste äta utan att få dricka nåt till.

Marabou mjölkchoklad it is.

PS den kan få hänga med till Syninge om nån vill ärva den av mig till helgen? först till kvarn….!

PPS Uh, vad den handlar om? Jamen gissa! Issy dejtar en stilig gris som dessutom är den gris som säger upp henne från jobbet, panik panik vad ska hon gööööra, men så är det Perfekta Lokalen som hon ALLTID har beundrat ledig och hupp, hon går i sin älskade morfars fotspår och BAKAR. Enter snällsöt bankman. Enter stilig gris igen. Enter kärlekstrassel. Enter svårigheter att få affärerna att gå ihop. Enter oväntad (men för oss smarta läsare såklart jätteväntad) vänskap. Enter jäkligt väntat slut.

PPPS Jag älskar mandelkubb, men de ska vara färska och jag MÅSTE få kaffe till.

Ett svar

  1. Ping: det är kontrasterna som gör det – Christmas at Cupcake Café « (inte så) Anonyma Biblioholister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s