skilda världar


den är min min MIN – underbara röda fina espressomaskinen

Jag undrar ibland om jag borde engagera mig mer i Kristoffers intressen. Han följer ju t ex oreserverat med mig till Syringe på bokresan nästa helg. Men idag är han i Sätra Brunn och åker skidor. Längdskidor. Ni vet – stelfrusna fötter och bakhalt (det är mina enda minnen av längdskidor, men de är desto starkare).

Vad gör jag? Jo, jag sitter hemma med senaste boken om Dexter, en dubbel espresso och två svarta katter som värmer mina ben (det finns förvisso fyra katter här hemma i huset, men de två andra har placerat sig i en varsin fåtölj). Inte värst solidariskt. Det är tur att han har sportiga kompisar. Också. Och han gillar ju faktiskt böcker.

Ett gemensamt intresse är det där med resor. En gemensam kärlek är den till London. I mitten av maj åker vi dit igen. Fem dagar paradis. Vi ska bo i Islington, vi ska äta gott, promenera mycket, åka älskade tunnelbanan, kanske titta på fler kyrkogårdar (Highgate är underbar men det finns ju fler) men vi ska INTE köpa böcker. Tänkte jag. Först.

”Det är ju billigare på Amazon, då får man dem dessutom hemskickade” sa jag förnumstigt – men

Uff. Jag glömde visst The Book Warehouse. Där kan man göra de mest absurda och underbara fynd som tänkas kan, för inga pengar alls. Butiken i Islington ligger tio hus från vårty hotell. Jag har ALDRIG bott så nära en butik i den kedjan förr. De har öppet till 21, VARJE DAG. Snacka om ”slinka-in-på-hemvägen-(ja, den ligger naturligtvis mellan vårt hotell och tuben)-läge. Aaaaaargh.

Men vadå. En tung väska är bra mot gäddhäng. Och vi FÅR ju faktiskt dra hem drygt 20 kg var för SAS 😉

8 svar

 1. Cecilia i Houston

  Härlig crema på kaffet! Kul att du postar så mycket bokprat just nu – jag läser med nöje även om det mest är i det tysta.
  Kram!

  7 februari, 2012 kl. 14:12

  • siv

   Denna apparat är UNDERBAR, och den kostade 1800 kronor. Enligt en del människor i omgivningen ska det inte fungera att göra kaffe med en så billig apparat, men pilutta dem, säger jag.

   7 februari, 2012 kl. 17:41

   • Cecilia i Houston

    Tror nog att en 1800 SKR maskin kan göra väldigt gott kaffe. Mycket beror faktiskt på kaffet och så måste man få in rätta knycken. Vi köpte efter 15 år med två maskiner i låg-medel prisklassen en något dyrare, ca $600, med en bättre (separat) kvarn än vi hade förut och kaffet är superbt. Kvarnen gör stor skillnad och vår gamla malde inte fint nog. Fast allt sorts kaffe blir inte gott. Som mycket annat är det ju dessutom en smaksak. Jag är så otrendig och osofistikerad (ha, ha) att jag tycker att de fina espresson som jag drack i London är alldeles för beska och starka… Jag gillar mer mörkrostat kaffe än de använder (rundare smak) och en längre shot så att kaffet blir en anings svagare. Tro mig, även om det inte låter så så är det är R som ar kaffenörden i familjen!

    7 februari, 2012 kl. 19:12

 2. Cecilia i Houston

  Just ja, om ni kommer att bo i Islington så passar kanske en långpromenad på Hampstead Heath. Gillar Hampstead Heath och i våras drogs vi runt på en långpromenad (6 timmar!) runt Hampstead, Archway, Highgate, Primrose Hill av en kompis som bor i krokarna. Jag hade träningsvärk i dagar efteråt! Annars slår jag ett slag för aktiviteter i sydvästra delen av stan – Hampton Court (tåg från Waterloo Station är lättast) och Botanical Gardens i Kew (gröna tunnelbanelinjen mot Richmond).

  7 februari, 2012 kl. 14:21

  • siv

   Hampton Court är underbart, men vid utflyktsväder är det nog Windsor som står överst på Henry VIII-turistlistan 😉 Hampstead Heath är helt klart lockande. Kew Gardens + en allmän Richmond-tur är också myyycket lockande. Och så vill jag till Cambridge. Och… ah, vilken osis, vi måste nog åka dit fler gånger för att hinna med allt 😉

   7 februari, 2012 kl. 17:43

   • Cecilia i Houston

    Windsor är en bra dagsutflykt. Tåg dit med förstås och sedan ligger det ju så att man kan titta på Eton samtidigt. Fast Hampton Court som palats är roligare än Windsor tycker jag. Richmond är fint även om jag inte varit där sedan vi flyttade 2001. Jag tycker Oxford är trevligare än Cambridge, kanske mest för att det alltid varit så förgjordat kallt när jag besökt Cambridge. Jag ska förresten till England och jobba en vecka i mars, strax utanför Cambridge. Vi får se om jag hinner åka in till Cambridge för att se mig om (och frysa?)

    7 februari, 2012 kl. 19:18

 3. siv

  Jag kommer aldrig mer att våga bjuda er på kaffe 😉

  Vad kul att du får komma till England igen. Jag tycker ni ska flytta tillbaka dit. Faktiskt.

  (min bästa kollega Bob är Cambridgeare, när jag helt aningslöst frågade honom om han rekommenderade besök till Oxford eller Cambridge om jag bara skulle välja ena stället så fick jag en öreläsning som hette duga – och hans argument var inte tokiga faktiskt ;))

  9 februari, 2012 kl. 20:31

  • Cecilia i Houston

   Ha, ha. Bade at kaffekommentaren och Cambridge/Oxford debatten.
   Visst kan du bjuda oss pa kaffe – ser kaffet ut som pa bilden sa ar det gott… Och for att ta ner oss ett snapp sa kan jag papeka att jag dricker nastan vad som helst och R (som ar petigare) undviker bara daligt bryggkaffe. Fast det var lite oroande igar kvall nar R ringde hem (han ar pa konferens nu i veckan) och sager att han traffat en varre nord an han sjalv och kollegan T. Karln pa konferensen forsokte overtyga R att man nog bor rosta sitt eget kaffe… R i sin tur forsokte overtyga mig per telefon att det ar latt och att det blir billigare. Jora, orostat kaffe ar billigare an det fancy-schmancy vi koper pa Whole Foods men jag tvekar :-).
   Englandsprojektet ar vi tillsammans med tva forskningsinstitut – ett i Oxford och ett i Cambridge. Du kan tanka dig tavlan mellan dem, aven om det inte namns oppet… Det var darfor det forsta motet i hostas involverade ett mote i Cambridge och ett mote pa siten i Oxford for vi kan ju gubevars inte bara besoka Cambridge… Nasta gang ska vi traffas pa neutral mark i London 🙂 och hostmotet ska hallas pa den varmaste platsen, dvs Houston! Man far inte vara dum.

   9 februari, 2012 kl. 22:35

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s