Berlin, Hugendubel

Hugendubel – en underbar bokhandel nära Kurfürstendamm – ligger på krypavstånd från hotellet där jag bodde onsdag-torsdag, men det där med att jag kom till Bahnhof Zoo kl 16.30 när jag skulle börja första mötet 17.00 gjorde att jag bara fick tio minuter där inne, och då fick jag överlastpanik (”overload overlooooad” skrek hjärnan, ty där fanns två enooooorma högar med pocketböcker som slumpades ut för två euro styck, gah) så jag köpte inte en enda bok. Hugendubel har dessutom en trevlig ovana att ALLTID ha stora boklådor med fynd utanför butiken, så också denna gång men det var -10 och vidrig snålblåst så jag höll på att förfrysa fingrarna.

Jag hann surna till en stund (detta var ju chansen att hitta roliga böcker att träna tyskan med till ett så lågt pris att jag inte ens behövde skämmas om jag inte läste ut dem) men mötet som jag var tvungen att skynda mig till kl 17 var ett ”kvartssamtal” (jaha, hur har jag gjort ifrån mig då? och vilka smarriga ben ska de kasta åt mig under 2012?) med min engelska chef och ganska snart så frågade han om jag ville ta ett heldagsmöte och en tvådagarskurs i Berlin den 28/2-1/3 och då blev jag ju glad igen, för då behöver jag ju inte stressa alls med bokinköpen. MYS!

Kursen håller tydligen på långt in på sena kvällen (MÅSTE de klämma in en kurs som normalt körs på fem dagar på TVÅ dagar när de kör den för oss?) men efter heldagsmötet på onsdagen BORDE jag kunna få en timmes shoppingtid. Bokshopping är viktiga saker! Man kan ju inte låta arbetet inkräkta på bokshopping! 😉

PS min tradition att ta mig en kladdkaka i kvällssolen på Starbucks/Ku’damm hoppade jag över den här gången, och det var kanske inte BARA öfr att jag inte hade tid 😉 Brrrrrr! Kallt kallt kallt! Kan knappast hoppas på uteväder om några veckor heller, men till mötet som just nu planeras i maj borde det börja ordna upp sig.

3 svar

 1. Verkligen MYS! Bokinköp ska man absolut inte stressa med 🙂

  4 februari, 2012 kl. 11:47

  • siv

   Absolut inte!

   I högarna som fanns nu kunde man märka av det svenska s k deckarundret, det var mycket Anna Jansson och Henning Mankell, men jag hade ju liksom inte tänkt läsa SVENSKA böcker på tyska.

   4 februari, 2012 kl. 11:52

   • Ja, det där kommer jag ihåg sen jag var i Tyskland senast, de gillar verkligen Schwedenkrimi där. Men som sagt, inte riktigt det vi är ute efter …

    4 februari, 2012 kl. 14:32

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s