djupt därnere i gullegullträsket

Jag är lite paff själv över alla chick littare som slinker med på läslistan just nu, men jag antar att något inom mig söker hemtam trygghet och måttligt omskakande input. Inte vet jag. Å andra sidan så ÄR zombieana, populärvetenskap och tågnörderi OCKSÅ normalt hemtamt och tryggt för mig, så den förklaringen håller inte riktigt heller.

Nåväl. Nu är det så här.

Vad lockade i Lucy Dillons ”The Secret of Happy Ever After” då? Ja, inte var det de sköna personligheterna (som ärligt talat är rätt jäkla dötrista och mallat förutsägbara). Inte heller baaara det fakum att den ploppade upp och var skamlöst billig på amazon.

Det som drog var faktiskt det otroligt lockande (nästan lika spännande som det där med att bygga upp ett nytt liv efter apokalypsen och egentligen inte helt olikt) konceptet med en frustrerad f d hemmamamma som tar över en konkurshotad liten bokhandel i en likaledes liten engelsk håla och huuuur ska det gåååå?

(ja, gissa hörni!)

Kvinnan – vars namn jag har glömt redan en vecka efter att jag läst ut boken (det säger något, va?) – älskar precis som jag barn- och ungdomslitteratur, och för alla oss som dyrkar C S Lewis, Edith Nesbit och L M Montgomery så är detta en skön walk down memory lane.

Relationerna? Ointressanta.

Bokhandeln? LJUVLIG. DET koncepetet tangerar mina egna galna drömmar som aldrig kommer bli annat än drömmar för det där håller faktiskt bara i en nuttenuttig roman (jag läser en tokvrålhimlacynisk sarkastisk bok som driver med självhjälpslitteratur nu, det hörs nästan va?) och det vet faktiskt ALLA (speciellt alla som driver försöker driva en butik som INTE sorterar in under Akademibokhandeln eller Bokia).

Med tvekan godkänt. Jag erkänner flat out att jag ÄLSKADE Dillons bok om hundar och krossade hjärtan, men detta (trots att storyn utspelas i samma lilla håla och Rachel dyker upp i en liten liten hundrelaterad biroll) var inte alls lika bra. Nä. Så det så.

5 svar

 1. Kristin

  Nä? Jag hemligen och skamligen gillade den där om de herrelösa hundarna (trots att jag är cyniker OCH tycker hemskt illa om hundar) och har fingrat på den där flera gånger. Inte värd besväret, alltså? 😦

  30 januari, 2012 kl. 18:26

  • siv

   Du får gärna ärva den om du vill! Vandringsböcker behöver ju inte vara mer än OK 😉

   30 januari, 2012 kl. 18:28

 2. Kristin

  Sant! 😛 Städade förresten sorkarnas rum i går (de har tydligen trägolv under alla leksaker!) och insåg att de har5 löjligt många böcker för sin ålder. Maken suckade lätt och ironiskt något om gener och självklarheter. Bah!

  31 januari, 2012 kl. 12:22

  • siv

   Den där stackars lilla stumpan som jag är halvgammelmoster till är också utrustad med ohemult mycket böcker redan. Vilken SKATT vi ger dem! Så det så.

   PS tur att inte makens fiskälskargener har slagit igenom än då. Det skulle ha börjat lukta as – bokstavligen – om det drällt runt en massa fiskisar under böckerna på golvet 😉

   31 januari, 2012 kl. 19:27

 3. Kristin

  Äh, vi väntar bara på att den sista fisken ska dö innan mitt massmord är komplett och vi kan börja om igen (jag råkade köpa en Doris och den slampan kom med en sjukdom som slog ut varenda fisk i akvariet utom en. Och eftersom sjukdomen går i cykler om åtta veckor och inte försvinner förrän åtta veckor förrän sista fisken har dött har vi nu väntat otåligt i ett antal månader på den ståndaktige sistes demis). Han är läsare han också, förresten, annars hade jag nog aldrig fallit för honom. Mest fantasy och sci-fi, men då och då frälser jag honom med lite vettigare litteratur 😉 Just nu har jag övertygat honom om att plöja To kill a mockingbird.

  Skatt ja! Föreställ dig min ilska när jag kom in i deras rum häromkvällen och de hade slitit ut en sida ur en Jan Lööf! Annars är det rätt mycket Hellsing som gäller just nu, framför allt piratboken 🙂

  1 februari, 2012 kl. 13:34

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s