”Ich bin ein Berliner”

Det är klart nu att det blir Berlin i ett heeeeelt dygn i början av februari. Sehr gut. Jag HOPPAS hinna in i stora-bokhandeln-på-hörnet nu när jag ändå ska bo i kvarteret brevid (det är faktiskt jobb inplanerat senare än 19.00 [när butiken stänger] men man kan hoppas på en snar ändring av den planen, det räcker väl fint att jobba till 17.00 den dagen? ;)).

Just nu formas det återuppväckta tyska ordförrådet till en absurd men intressant blandning. I Amelie Frieds krönikor förekommer en del relativt kvinnospecifika ord – faktiskt, fast egentligen avskyr jag att säga så – som man sällan ser eller hör i mina kretsar (”vidjesmal” t ex). I dag satt jag och letade efter lämpliga checklistor att referera till och snubblade då över ordet Fahrgastraumseitenfenster som, om man är i min bransch, går att förstå även om man (åtminstone inte jag) inte riktigt hade gissat att det är exakt så man benämner fönstren i kupén.

2 svar

 1. Oo, das ist sehr gut! Jobba t kl 15 tycker jag 🙂

  17 januari, 2012 kl. 20:01

  • siv

   Jag landar inte förrän kl 15.40, så det blir svårt. Sen har vi möte till kl 19, som det ser ut nu. Jaja. Vad är väl en bal på slottet. I värsta fall får jag leta upp nåt att läsa i kiosken på Tegel på hemvägen!

   17 januari, 2012 kl. 20:05

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s