don’t call me babe

Hahaha, vi får skaffa en större hylla för nu är den första byteshyllan i fikarummet full (den är väldigt liten, måste jag påpeka, inte mycket mer än en glorifierad hurts)!

Nån har lagt dit en massa Ruth Rendell på engelska sen i går, tjohooo! Vår konsult Ö kom förbi när jag stod där och han sa ”ååååh, jag har tre LÅDOR böcker hemma som jag gärna tar hit, för man får inte KASTA böcker men ge bort dem kan man! (helt korrekt).

Folk säger ”GUD vilken bra idé” och jag blir så otroligt glad för jag trodde verkligen for real att vi bara var en bunt på fyra-fem ”närmast sörjande” som skulle bry oss. Plötsligt kliver oväntade människor ut ur boknördsgarderoben. Snart gör vi speciella boknördstecken till varandra när vi möts i korridoren, tror jag. Fast nu när vi är så många öppna bokfetishister så kanske vi kan strunta i det hemliga.

46 böcker i hyllan nu!

Tyskan då? Jo, jag läste två kapitel i går innan jag ”fick” fortsätta med Peter Robinsons senaste. Det gick långt över förväntan!

Min taktik är att jag läser kapitlen – några i taget – som de är, sen går jag tillbaka några dagar efter med lexikon i högsta hugg för att se om det jag trodde att jag förstod ändras 😉

Återigen: tack Sussi för att du äntligen satte fart på mig. Att polera upp tyskan är en arbetsrelaterad fördel både på nuvarande tjänst och på, hum, eventuella andra just nu intressanta arbetsplatser.

8 svar

 1. PS: jag måste KÖPA det där lexikonet också. Jag har lexikon på engelska, spanska, franska, italienska och kinesiska, men inte, öööööh, tyska.

  10 januari, 2012 kl. 07:56

 2. Se där ja, det var väl det jag visste 🙂 Nu kan du läsa om tyska zombiesar också!

  10 januari, 2012 kl. 14:31

  • Siv

   Hahaaaaa, det är faktiskt zombie- och postapokalyps-forum som jag brukar läsa (bl a) på tyska 🙂

   Lexikon inköpt nu, och min rara tysk-svenska kollega Dodi har lovat att sätta lite tyska böcker i byteshyllan också 😉

   10 januari, 2012 kl. 15:11

 3. Du får hålla tummarna för att Dodi ställer dit några såna böcker 🙂

  10 januari, 2012 kl. 18:16

  • Om tyska zombiesar alltså …

   10 januari, 2012 kl. 18:16

   • siv

    Dodi har lite mer normala intressen 😉

    10 januari, 2012 kl. 18:42

 4. Ja men sånt kan man aldrig så noga veta 😉 Är f ö väldigt avis på dig som får pila fram o tillbaka till Deutschland och får chansen att prata live! Har tappat så otroligt mycket av pratet att jag inte vet om jag någonsin kan få tillbaka det igen … Men läsa o förstå går tack o lov bra 🙂

  11 januari, 2012 kl. 11:53

  • siv

   Nåja,tack vare våra reserestriktioner så var det ju ett tag sen nu 😦 Oäääändligaaaa telefonmöten är inget bra substitut. Vare sig för språkträning eller framdrift i projekten…

   11 januari, 2012 kl. 18:40

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s