dags att (kanske) äta humble pie…!

Jahaja, ja. Nu är det upp till bevis.

När folk ylar över att är de tveksamma/rädda för att försöka läsa böcker på engelska så bräker jag att ”nähähäääääe, DEEEEET ska du inte vara, man vänjer sig jättesnabbt!”.

Jag var duktig på tyska en gång i tiden. I Kina kom en del av det tillbaka (! ja, det där lät förmodligen inte helt logiskt, men jag satt som ensam svensk omgiven av en bunt tyskar och då var det bara att anpassa sig), ännu lite har kommit när jag varit i Berlin. Jag har läst en del på tyska webforum. Nästa steg ÄR onekligen att läsa något litet skönlitterärt på tyska också – det har jag tänkt länge. Uff.

Nu gjorde Bokmoster slag i saken. Jag pep lite svävande om att ”man kanske kan börja med nån simpel chick lit…!?” och tänkte att jag skulle klara mig (!) tills nästa Berlinresa, men si i dag låg ett paket i brevlådan. Bokmonste… förlåt, BOKMOSTER, den rara, hade skickat en kåserisamling till mig! Kåserier är onekligen jäkligt bra att börja med. Man kan ta det pö om pö utan att behöva försöka komma ihåg handling och sammanhang.

Jodå. Det ska nog funka, det här. TACK Sussi!

6 svar

 1. Jag har kämpat mig genom Pompeji av Robert Harris på tyska och det var svårt men det gick. (Efter fyra terminer vuxenstudier, 4 timmar i veckan, med start från noll.) Man känner sig löjligt duktig! Första gången jag läste en thriller på franska var det förfärligt hemskt eftersom jag måste fundera så mycket på vad alla hemska meningar betydde. Nu läser jag så pass problemfritt på franska att jag kan hoppa över trista eller överblodiga partier utan att tappa sammanhanget. Jag lär mig inte så många nya ord per bok numera…

  9 januari, 2012 kl. 19:45

  • Jag är vederbörligen imponerad!

   PS det är ju de blodiga passagerna som är roliga 😉

   10 januari, 2012 kl. 08:11

 2. Jo, men jag har för mig att den är ganska lätt, och som sagt bra med kortare stycken. Lite Rammstein i lurarna och så kör du på!

  http://bokmoster.blogspot.com/2007/07/mnadens-tyska-en-till.html

  9 januari, 2012 kl. 20:31

  • *lol* ja NU ökade du ju inte på prestationsångesten alls 😉 ”ganska lätt” minsann. Pussgurka!

   10 januari, 2012 kl. 07:57

 3. Se det positivt, vilken oerhörd tilltro jag har till din förmåga! 😉

  10 januari, 2012 kl. 14:28

  • Siv

   Jag känner doften av fjäsk – försöker du snika åt dig en trevlig ingenjör eller två? 😉

   10 januari, 2012 kl. 15:13

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s