den sömniga

Någon kan eventuellt ha noterat att jag skriver väldigt lite här nu. Orsakerna är både bra och dåliga. Det bra är att jag plötsligt har börjat sova om nätterna. Det blir väldigt mycket mindre läst för mig när ögonen sluts efter en kvart, än när jag ligger vaken till två-tre-fyra på morgonen. Det är bra. Så inåt helsike bra. Alla som vet hur det är att vandra runt i en ständigt zombieliknande (zombies är kul, men inte när man själv känner sig som en på ett krävande jobb där man måste p-r-e-s-t-e-r-a) dimma p g a sömnbrist vet vad jag talar om.

Det dåliga är att jag får så lite läst, och NÄR jag läser så kan jag inte koncentrera mig. Mycket få saker roar mig. Vid sängen ligger ungefär tjugo böcker som jag börjat läsa, men sedan övergett mitt i. Jag har haft massor av jättejättelovande biblioteksböcker hemma som jag fått lämna tillbaka olästa, för jag klarar bara inte av att läsa dem.

Nu har jag äntligen tagit mig igenom en bok, och tur var det – för det var ett recex (såna vill man INTE ditcha bara för att man själv inte klarar av att koncentrera sig!) av Elin Grelssons kommande bok Du hasar av trygghet. Den 16/9 får du veta vad jag tyckte om den. Stay tuned.

<— den ljuvliga bilden av Elin är fotad av Arvida Byström

För att slippa lämna tillbaka en massa olästa böcker – men ändå kunna läsa hyggligt nya böcker utan att behöva köpa dem – så har jag för första gången någonsin reggat mig som medlem i Akademibokhandelns läsecirkel. Numera kallas den ”52 böcker – 52 veckor” och laguppställningen är trevlig, om än aningens mainstream. Den första boken som fick följa med en blev Kajsa Ingemarssons Någonstans inom oss – det är en av de där böckerna som jag har fått returnera oläst till bibblan på sistone… men det här exet får jag ju behålla i ett helt år, om så är 😉

Ett svar

  1. Från en som har levt med återkommande sömnproblem i många år: Grattis till sömnen! Njut av den och så kommer det säkert lossna med läsningen snart igen.

    3 september, 2011 kl. 18:53

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s