saker som gör mig irriterad

Det är säkert inte illa ment (fast ibland är det nog en liten pik) – men jag blir så TRÖTT på att höra ”…och du som läser så mycket, tänk att du orkar, jag har inte RO att sätta mig ner och bara läsa så där”.

Jaha. Nehej. Ibland undrar jag var de gör, alla de där energiska människorna som inte har RO att koppla av med en bok. De kan ju inte BARA göra duktiga och rörliga saker som att städa eller träna hela tiden?

Jag tycker lite synd om dem. Tänk vad de missar?

Och de tycker förmodligen synd om mig. Tänk denna mulliga lilla tant som bara läser bort sitt liv istället för att göra energiska och FINA saker.

Grrrmpf.

14 svar

 1. Cecilia i Houston

  De tittar nog pa TV :-).

  Min favoritkommentar (eller inte da’ra) pa sparvagnen ar nagon variant av:
  – Vad ar det du laser? Vad handlar den om?
  Och sedan en lang utlaggning om vad som helst annat for nu pratar vi ju och det maste ju vara allas favoritsysselsattning. Ahhrg, jag har ju med mig en bok for att jag vill lasa den, inte for att jag vill prata med grannen. Och nej, jag vill inte diskutera med en frammande manniska var jag kommer fran, hur lange jag bott har, vad jag gor etc IGEN pa vagen till jobbet. Bok = stor mig inte skylt.

  11 augusti, 2011 kl. 13:08

  • Du borde skaffa ett ”universal book cover” att gömma boken i – ett som t ex får det att se ut som om du läser boken ”101 ways of killig annoying people who bother you when reading” (fast då får du väl frågor om DET också ;))

   11 augusti, 2011 kl. 17:44

 2. Den där ADHD-klanen är totalt artfrämmande, men tyvärr regerar den jorden.

  11 augusti, 2011 kl. 16:10

 3. Cecilia i Houston

  Nej, tyvarr tror jag bara att det skulle vara en ”conversation starter” av stora matt :-). Ett par ganger nar jag har haft med mig min (ehum, Ricardos…) Kindle sa har jag fatt fragor om den (ar det en dator?, vad kostar den, kan du visa hur man gor, vad laser du etc) och tom med min urgamla ipod har fatt fragor (hur funkar den, vad kostar den, skulle jag rekommendera den etc). Nu later det som om jag aldrig far lasa ifred och det ar inte sant – 90% av resorna far jag faktiskt vara ifred i min osociala bubbla.

  11 augusti, 2011 kl. 18:51

 4. Jag gissar också på att de tittar på TV. Men jag vet inte, jag förstår mig inte riktigt på folk som aldrig läser. Hur funkar det?

  11 augusti, 2011 kl. 21:56

 5. Som vissa andra gissar jag att den som aldrig läser en bok följer alla dokuserier på TV. Deras hjärnor klarar nog inte mer. Fyyy så elakt, men jag har nog rätt! Och de som har klagat på dig har fel! Att läsa är berikande, lärorikt, spännande, roande, nyttigt. Så det så!

  Kram pårej!

  12 augusti, 2011 kl. 07:17

  • Jag tror att du har träffat mitt i prick här, Tofflan! Tyvärr inser de nog inte ens vad de går miste om..:(

   14 augusti, 2011 kl. 20:37

 6. Fast somliga läser mest Ann Rosman och Liza Marklund. Då är det bättre att titta på tv. Tycker JAG i all ödmjukhet =)

  13 augusti, 2011 kl. 19:23

 7. Boken som pratöppnare kan vara kul också, om de har något att säga om boken. 🙂 Men ibland är det rätt tjatigt. Känner igen det som Cecilia skriver om, jag råkar rätt ofta ut för det. Ofta med tipset att ”jag borde läsa något annat än det jag läser”.

  13 augusti, 2011 kl. 20:18

 8. Man är väl olika. Jag är imponerad av alla som orkar följa tusen olika tv-serier (fast jag gillar att titta på tv-serier samtidigt som jag tränar, lite svårt att läsa samtidigt som man motionscyklar).

  14 augusti, 2011 kl. 11:21

 9. Haha, läser era kommentarer och skrattar. Ja, världen är vriden!

  I somras blev jag ”tvungen” att kolla upp busstider i den skånska landsbygden…och kände väl att det kanske inte var därför jag satt där med MissPaddie i högsta hugg, för att jag skulle fungera som skånetrafikens förlängda arm, eller?

  14 augusti, 2011 kl. 12:33

 10. Äh, de tittar på tv. Och förmodligen är det sådant där som lets dance och liknande nöjesprogram.

  22 augusti, 2011 kl. 12:29

 11. Eller så ska man tolka det som att de inte får ro att läsa på riktigt, eftersom de är så stressade och inte kan fokusera eller slappna av. Så därför ska man tycka synd om dem, lite nedlåtande. Och därför tittar de på tv istället, för då slipper de känna efter.

  7 september, 2011 kl. 11:51

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s