Duncan vs Howard/Nash, 0-1

Jag är en sån där som du vill ha med i ditt TP-lag. Om du undrade. Kalenderbitare, Nörd. Kalla det vad du vill. Små nördiga onö(r)diga fakta, det är da shit för mig, speciellt om det handlar om historia, arkitektur eller bara udda saker i någon stad jag gillar.

Den stad jag gillar allra mest är London, det har förmodligen framgått förr. Trots att vi har sett och gjort massor i och omkring London så finns det fortfarande massor av stora och välkända saker och se och göra, men det är ändå otroligt roligt att blanda upp det med just de där udda smågrejorna. Amazon – som alltid är så urkassa på att få mig att spontanköpa böcker *host* – lyckades sälja på mig två små böcker som kändes väldigt löftesrika på förhand.

Andrew Duncans Secret London: Exploring the Hidden City, with Original Walks and Unusual Places to Visit har fått ganska högt betyg på amazon.co.uk, men jag blev jättebesviken på den. Jag hade höga förväntningar, men den var… rätt TRIST. Synd! Jag älskar att resa i fantasin, att klura och grunna och lägga upp nya saker på måste-listan i London.

De enda roliga triviasakerna som satte sig när jag läste den här boken var att Emmeline Pankhurst, suffragetten, har suttit fånge i Big Ben. Och så var det… öööööh, nej, jag har glömt det, men jag minns åtminstone att det var just två saker som fick mig att vakna upp ur tristessen när jag läste.

Jo, ett stort antal promenader finns noggrannt beskrivna, men det lyfter inte. Lever inte. Antalet udda grejor imponerar inte. Lite mer bilder hade sannerligen inte skadat heller!

Kommer den ändå att få följa med i väskan nästa gång vi åker dit? Kanske. Jag ska läsa några kapitel en gång till, så får vi se.

Secret London – an Unusual Guide av Howard/Nash fick inte riktigt högsta betyg på sajten (”bara” 4,5 av 5), men för mig var en en *katjing*. Jättekul!

SJÄLVKLART måste jag nu leta upp The London Stone, landets minsta polisstation och den förtorkade stackars herr Bentham. Massor av små knäppa tips, bilder på precis allting. I love it!

Jonglez Guides har guider till bl a det hemliga Lissabon, Venedig (ÅH, jag har varit i Venedig några gånger, men aldrig med en sån här guide i tassarna – det vore nåt det!), Paris, Barcelona… ja, finns det en Jonglez-guide om staden du älskar: köp den. Det kommer åtminstone jag göra. Igen.

Någon Jonglez-guide till ”Secret Berlin” har jag tråkigt nog INTE hittat, men jag är ganska sugen på att köpa Only in Berlin: A Guide to Hidden Corners, Little-Known Places and Unusual Objects.

Jag hittade förvisso en hel del roliga triviatips i Vallgrens bok också, men jag vill ha ÄNNU mer! Vallgren får följa med i bagaget oavsett, han är självskriven i handväskan om några veckor.

2 svar

  1. Jag lär få äta upp det här en dag, men jag är också tämligen Grym på tp. Det är väl mitt tvång att slå upp allt jag inte redan känner till som gör det.

    Apropå tp kan jag rekommendera The art of science av Academic boardgames (finns på Internet) om vanliga tp är för lätt. Det är sjukt svårt och roligt.

    11 juni, 2011 kl. 21:51

    • Jag vill GÄRNA ha dig i mitt TP-lag…!

      11 juni, 2011 kl. 21:59

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s