glupsk på flera vis

Jag kunde inte. Jag KUNDE verkligen inte motstå Robert Kirkmans Marvel Zombies när jag bläddrade i den på sf-bokhandeln i går. En söt zombie-Spiderman som ältar att han åt upp både hustru och faster för att han var så HUNGRIG? En gulligt grönrutten hulk som till slut börjar småäta lite på de egna organen (nej, inte DET organet, snuskhummer!)?

Utan att avslöja exakt varför Robert Kirkman (ja, just det, det är han som är hjärnan bakom The Walking Dead också) befarade att han skulle få sparken(* för sitt manus (!) när han väl gick med på att skriva det så anar du kanske att detta är lite udda t o m för att vara Marvel.

Jag älskar det. Jag tror att det är därför jag älskar zombies överhuvudtaget – ingen annan skräckgenre är så öppen för en och annan skvätt av riktigt rå humor, och kommer undan med det, som zombiegenren.

Enda felet var att boken var för tunn. Eller så var jag för glupsk. Tågresan mellan Stockholm och Västerås och därtill några minuter på en bänk utanför jobbet för att vänta in K, sedan var boken obönhörligen SLUT. Nu har den hamnat på Ks sida av sängen, så kanske kan jag förhandla mig till inköp av resterande serie snart.

*) han hävdar att han FICK det också, men inte från bokprojektet i sig. I förordet menar han däremot att han blev petad från manusuppdrag för Indiana Jones 4 på grund av sitt tilltag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s