bokmärken

Oftast gör jag skamlösa hundöron – i mina EGNA böcker (aldrig om jag lånar av en kompis, det är väl bäst att förtydliga det innan samtliga stryker mig från listan över folk att låna ut böcker till). I nederkant när jag vill minnas var jag är, i överkant när jag bokmärker speciellt bra passager som jag enkelt vill finna igen.

Ibland slumpar det sig ändå så att jag lägger dit något istället för att hundöra. Just nu alternerar jag två tunnelbanebiljetter, en från London och en från Berlin. Jo, jag är en tunnelbanenörd, och jag gillar biljetter. Jag är så nördig att jag någon gång när jag får tummen ur ska göra en tavla av alla mina tåg- och tunnelbanebiljetter.

Jag FÅR riktiga bokmärken ibland. Pocketshop stoppar ofta ner dem i påsen, jag får bokmärken med fina bilder eller kloka ord av kompisar och en gång fick jag t o m ett underbart i silver, med en fin dedikation ingraverad på baksidan (det var givaren som hade gjort berlocken). Det gjorde jag halsband av. Så – varför tåg/tunnelbanebiljetter?

Ingen aning.

Vad stoppar du i dina böcker?

(ja, jag vet ju vad Ooof-bokskan stoppar dit ibland, tur att Uppsala English Bookshop är så trevliga att ha att göra med ;))

28 svar

 1. Ann-Sofie (ooofbok.se)

  Fakturor endast om de ligger där från början. I övrigt: kvitton, boardingkort, avrivna bitar från tidningar och servetter, hundöron i alla böcker utom de lånade, tygstycken. Det mesta alltså!

  5 juni, 2011 kl. 17:16

  • Jag råkade bomma en adlibrisfaktura med en dag, men klarna är inte lika rara som UEB. Jag fick betala 50:- i påminnelseavgift trots att jag hann betala fakturan innan påminnelsen skickades ut…!

   5 juni, 2011 kl. 20:16

 2. Ika

  För tillfället mest det som finns till hand i form av papper i lite mindre storlek. (Inga hela dagstidningar alltså…) Annars har jag också riktiga bokmärken, som jag brukar använda i ungefär 50 % av fallen, men jag bor inte med dem just nu. Bokmärken hör inte till det som prioriteras i packning för fyra månaders frånvaro, med all rätt. Vanliga papperslappar fungerar lika bra, även om de inte är lika estetiskt tilltalande.

  Jag är för övrigt också lite nördig när det gäller fordon som går på räls. Älskar att jag kan ta spårvagn till och från jobbet, och innan dess bodde jag två veckor på en plats med lokaltågsförbindelse in till jobbet i centrum. exotiskt och härligt! Det enda som fattas mig i min vardag är en godtagbar anledning att åka metro regelbundet…

  5 juni, 2011 kl. 17:18

  • Vad skönt med ännu en tågnörd, och du är ju inte ens ”färgad” av att jobba med det 🙂

   5 juni, 2011 kl. 20:18

 3. Jag brukar använda något av det som jag hittar bredvid mig när jag slutar läsa, oftast papper av något slag. Just nu använder jag dock ett äkta bokmärke från SOS Barnbyar som är jättefult.

  5 juni, 2011 kl. 17:40

  • En nykomling – hej! Välkommen!

   Bokmärken får gärna vara fula, åtminstone om man trots allt fått dem av nån man gillar. Har du det?

   PS LJUVLIG hund!

   5 juni, 2011 kl. 20:21

 4. Det är slut nu Siv. Vi har haft en inspirerande början till bloggemenskap. Men nu detta. Hundöron?!

  Det här är jobbigare än insikten att kungen är en pellesnusk. Viker du dina böcker?

  Jag måste smälta detta nu. Jag återkommer om jag inte dött av fasa.

  Hej då, bokhäxa!

  ;-P

  5 juni, 2011 kl. 17:58

  • Skitunge! Allt detta vältrande av dåligt samvete över MIG, och så skriver du ju inte ens själv vad du använder. Jag ger mig tusan på att du ryckt örat av nån stackars gammal zombiehund 😦 ”Grrrrrrr” som zombien skulle ha sagt!

   5 juni, 2011 kl. 20:23

 5. Jag stoppar en pin-upa i mina böcker! Fick den i julklapp av Anna, ett handgjort bokmärke. Men jag har annars silverbokmärken, fast de gör fula jack i boksidorna.

  5 juni, 2011 kl. 20:15

  • Jaaa, visst var det den som Milo hade gjort? Minns att jag såg något vackert.

   5 juni, 2011 kl. 20:23

   • Jepp, den är signerad Milo Lilja! 😀

    6 juni, 2011 kl. 08:49

   • Jag minns ofta sånt som jag inte BEHÖVER minnas, medan andra saker bara *swooooosh*. Märkligt.

    6 juni, 2011 kl. 09:10

 6. Jag använder riktiga bokmärken. Såna från t.ex. Pocketshop och andra i samma stil. (T.ex. med katter på, trots att jag inte ens är intresserad av katter.) Jag har en liten bunt som ligger bland böckerna bredvid sängen, så de finns nästan alltid till hands.

  Jag har också ett i plast med en fin retroaktig uggla, men det har lite fel form och är lite för halt.

  I nödfall tar jag nån papperslapp, vilken som helst.

  5 juni, 2011 kl. 20:25

  • Inte intresserad av katter? *skriiiiiik*

   Att ha en hel bunt bokmärken liggande vid sänger låter fantastiskt smart organiserat, för du är väl inte heller – tror jag – en person som läser bara en bok i taget?

   Innan jag träffade K hade jag ofta 10-15 (!) böcker på gång, liggande i sängen, utspridda runt kudden. Med K och två katter är det ont om plats för sånt…

   5 juni, 2011 kl. 20:27

   • Alltså, jag är inte så intresserad av djur. Jag äter dem inte ens.

    Jag brukar faktiskt läsa en bok i taget. Ibland tar jag en paus från nån trög bok och läser nåt enklare, men oftast läser jag ut en bok innan jag börjar på nästa.

    5 juni, 2011 kl. 21:13

   • Förresten, ni borde kanske skaffa större säng. 🙂

    5 juni, 2011 kl. 21:14

   • …eller så får jag också lära mig att fokusera och läsa en bok i taget 😉

    5 juni, 2011 kl. 21:35

   • Fler saker man kan lägga i böcker. 🙂 http://bokmarika.blogspot.com/2011/06/hittat-i-bilbioteksbok.html

    14 juni, 2011 kl. 20:16

 7. Jag använder räkningar, såna jag inte tänker betala :-/

  5 juni, 2011 kl. 20:26

  • Då är du lite mer rebellisk än jag vågar vara:-D

   5 juni, 2011 kl. 20:28

 8. Plus att du & jag är nog jämnåriga =)

  5 juni, 2011 kl. 20:26

 9. 1969. Tant! (jag äter)

  5 juni, 2011 kl. 21:20

  • Jag vill inte VETA vad du äter 😉
   (snorvalp!)

   5 juni, 2011 kl. 21:34

 10. Cecilia i Houston

  Jag viker aldrig hundoron och har gift mig med en som inte gor det heller – vill inte saga att det var darfor som jag gifte mig med honom, men det kanske var en bidragande orsak? Mojligen kommer de enda bockerna i samlingen har fran din bokhylla?
  Tunnelbanebiljetterna fran London ar ju perfekta i storlek men numera kor jag pa Oystercard nar jag ar dar… Teater- och operabiljetter ar preces lagom stora och av god papperskvalite (det gar ju inte att anvanda nagot som ar for sladdrigt) men ofta blir det sk inserts som skickas med i The Economist… Jag brukar ha en lite hog brevid sangen som sedan bara forsvinner och jag far fraga R vars hog verkar mer konstant an min. han delar med sig men klagar varje gang :-). Maste vara katterna som forsnillar min hog! Forritin’ var ju datumkortet langst bak i lanebocker perfekt som bokmarke, numera far jag bara ett sladdrigt litet kvitto.

  5 juni, 2011 kl. 23:30

  • Uuuuuuhu, nu fick jag dåligt samvete för att jag är en bokplågare.

   SJÄLVKLART är det katterna! Nu när jag tänker efter så är det de som gör hundöron i mina böcker också! (nä, men en och annan har tandavtryck och DET är åtminstone inte jag skyldig till ;))

   6 juni, 2011 kl. 09:08

 11. Cecilia i Houston

  Du behover inte ha daligt samvete – det ar ju dina bocker sa du far gora precis som du vill. Du plagar ju inte bocker sadar i allmanhet :-). Laste en biblioteksbok forra veckan dar en ivrig (?) lasare hade rattat bade grammatik och punktering. Ganska irriterande faktiskt.
  Vi har tandavtryck i vissa av vara bocker ocksa och varken R, jag eller tandlosa Tristan har sa vassa sylar sa vi vet vem som ar skyldig. Tur att hon ar sot…

  6 juni, 2011 kl. 14:44

  • *lol* det kan iofs vara kul att läsa enstaka kommentarer som andra skrivit, men… njäe.

   Ks mamma skrattade HÖGT när hon läste de kommentarer jag hade skrivit i marginalen på min hat-pedagogik-bok. Hon är lärare sedan måååååånga år, men är inte heller nån vän av flum. Nu var det ju min alldeles egna bok, så det var tillåtet.

   …och som sagt, tur att de är söta, annars skulle man slå ihjäl dem (katterna alltså, inte pedagogerna)

   6 juni, 2011 kl. 18:57

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s