vi har klippkort

Hastigt och lustigt så ska K ner till Tyskland på möte på tisdag – sen åker vi ner tillsammans igen onsdagen efter det. Då är det jag som ska på möte, men K tar ledigt och följer med och så stannar vi över helgen. Det blir min tredje vända sen i april, men jag misstycker inte direkt (det har förmodligen framgått förr).

Nu vill jag ha tips – Berlin är en storstad, en väldigt internationell dito – vet du någon riktigt bra bokhandel där? Vi är bortskämda med att ladda upp med sommarböcker i London, men nu blir det ju inte så.

Vi ska fika, fika och fika, äta gott, och så har vi bestämt att vi ska ta ännu en sväng på Berliner Unterwelten. Vi gjorde en vända för två år sedan, och det var värt varenda öre! Väldigt bra guide, och otroligt intressant att få se de bunkrar som dolde sig i en alldeles vanlig t-banestation. Det fanns mycket kvar sedan det användes som skyddsrum under andra världskriget. Nu är vi mest sugna på Tour M – Breaching the Berlin Wall, Subterranean escapes from East Berlin to West Berlin, men vi får väl se vad det blir.

Någonstans i hyllorna har jag Carl-Johan Vallgrens Berlin på åtta kapitel – det kanske är dags att plocka fram den igen.

2 svar

  1. Cecilia i Houston

    Jag kanske kan fa lana Vallgrens bok? R ska gora/aka/pa (vad tusan sager man?) sabbatical i Berlin nasta ar. Inte ett ar som manga sabbaticals men 4 manader (april-juli). Sjalv ska jag jobba har hemma… men jag vill forstas halsa pa i Berlin en eller tva ganger.

    3 juni, 2011 kl. 19:26

    • Skickar gärna ett exemplar till dig!

      3 juni, 2011 kl. 19:36

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s