dee dee was a punk rocker

Den verkade så rolig, och var det en stund också, men sedan fick jag bara ont i magen av den: Dee Dee Ramones bok Chelsea Horror Hotel. Det får bli en DNF – för att uttrycka det på idrottsspråk. Did Not Finish.

Det är legendarisk punkare, New York, det mytomspunna Hotel Chelsea (Sid dödade Nancy, etc). Det är flippat. Mer flippat. Mest flippat. Så knarkflippat (jag tror att jag fick nog när hunden Banfield ryckte armen av en tant och sprang iväg med den, och då är jag ändå en notorisk zombieälskare) att det blev för mycket, speciellt som man vet att Dee Dee dog av en överdos året efter att han skrev boken.

Jag gav upp efter halva boken, men jag bläddrade igenom den för att se alla Dee Dees teckningar. En del av dem – mest hans New York-bilder, utsikten från rummet etc – skulle jag kunna tänka mig att ha på väggen, andra är som gjorda av ett barn och kanske blev han aldrig mer än ett förvuxet barn.

Ett sorgligt öde och en bok som jag kanske återvänder till igen, en annan gång. Nu åker den i alla fall tillbaka till bibblan för den här gången. Halvläst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s