Mitt Månpocketval december 2010

Månpockets månadsbrev är alltid en höjdare, även om jag handlar betydligt mycket mindre av dem nu när jag lånar väldigt många böcker på biblioteket.

Mitt val denna månad blir Viggo Cavlings Rörmokaren.

Jag har hört mycket om den och Viggo tycks mig vara en svallertan… eh, skvallerfabror av rang, på det ROLIGA viset.

Det är väl egentligen inte direkt så att jag behöver köpa några nya böcker för att ha något kul att läsa under julen, men kanske kanske så köper jag den ändå. Civil olydnal. Eller – SIV-il, kanske man ska säga. Bwaaahaha.

Är boken kul-spännande på det sätt som jag hoppas så kommer den senare att gå på export till Texas (which reminds me, jag har redan ett paket till C, det har ”bara” legat i nån månad nu. S-u-c-k, jag hehöver en personlig assistent. Um. Eller en hjärna. Ser du det tomten? Du får en puss om jag får en uppgraderad hjärna. Eller så SLIPPER du en puss. Välj själv, men ge mig för helsike HJÄRNAN!)

Andra juklappstips från Månpocket?

Ja, jag har inte läst den själv än, men jag tycker att Anders Fagers Svenska kulter låter mysrysligt intressant. En del av berättelserna i boken har fått väldigt fina omdömen av skräckälskare som normalt brukar ha bra smak.

Karin Wahlberg tycks mig vara en sällsynt klok kvinna, och hennes Matthandlare Olssons död gillade jag lite extra. Jag hjärta Istanbul. (åk dit om du får chansen! ta gärna färjeturen upp och ner genom Bosporen, men undvik att bli mördad. jag klarade mig mycket bättre än herr Olsson, och det är en båttur som ligger på min tio-i-topp-lista när det gäller härliga utfärder)

”Vår” färja på Bosporen, oktober 2008. En härlig femtimmarstur för nästan inga pengar alls, och du får se MASSOR.

Christina Herrström är också en gammal favorit, och hennes Tusen gånger starkare är en fin bok! Genren kallas ”ungdomsböcker”, men som vanligt – eller åtminstone ”som så ofta” – har man minst lika mycket nöje av att läsa den som vuxen. Vem har inte varit tonåring? Och inte är det väl så att känslan av utanförskap försvinner i alla avseenden och i alla sammanhang den dag man fyller tjugo, eller trettio, eller fyrtio? Historien har filmats, filmen har fått massor av beröm och jag vill SE den. Glappet är f ö fortfarande en av mina favoritserier.

Annat nytt? Tja, t ex en ny Mark Billigham, det är med största sannolikhet läsvärd om man gillar brittiska kriminalromaner. Han BRUKAR vara bra.

—————-

Tofflan om Månpocket denna månad!

2 svar

  1. Cecilia i Houston

    Min personliga assistent (=pappa) hoppas jag gör sitt jobb och besöker ICA i Mariefred (eller var man nu går) bums med paketet till dig. Som jag säger på kortet (men det är värt att säga igen) så tror jag att det inte är bästa boken just nu, men den kanske kan få ligga till sig? Naturvetenskap och historia lät intressant även om jag inte hunnit läsa den själv.
    Kram på dig!

    17 december, 2010 kl. 20:21

  2. Läs ”Svenska kulter”! Det är jag som har korrekturläst den (men jag kan tänkt mig att Månpocket gjorde om det, särskilt med tanke på att det klagades på korrläsningen i DN). För att jag känner han som har förlaget (inte Månpocket alltså, det den kom ut på först). 🙂

    17 december, 2010 kl. 22:51

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s