leve pappersposten (igen)

Bokpaket i låddan sitter ALLTID bra, men att hitta ett paket med Johannes Källströms Offerrit (en annorlunda berättelse om besatthet) på köksbordet satt alldeles EXTRA bra när jag kom hem sent i går kväll. Jag flinade gott åt baksidestexten – beskrivningen av Den Lilla Orten I Skogen låter som något taget straight out of Brukshåla! Detta blir spännande!

”Tiderna är svåra. Industrin lägger ner och den lilla orten i skogen hotas av undergång. Svea, ortens kommunalråd, famlar efter halmstrån. Ett samarbete med bygdens förlorade son Oscar Vigelius, numera designer med världsrykte, ska gjuta nytt liv i näringslivet och mod i invånarna. Men Vigelius kommer inte ensam. I hans kölvatten följer ond bråd död, människor försvinner spårlöst och någonting illavarslande rör sig i det lilla samhället. Någonting alldeles under ytan.

Kriminalkommissarie Owe Tycho kallas in, men det som börjar som en vanlig mordutredning förvandlas snart till en kaotisk kamp på liv och död. Owe står ansikte mot ansikte med nattsvarta krafter och i sin strävan att stoppa dem ställs han inför ett till synes omöjligt val.

Offerrit är en berättelse om gott och ont, om människans bräcklighet, och frågan om vad i livet som är värt att ge upp allt för.”

Författaren donerar hälften av sitt arvode för varje sålt exemplar till Diakonias arbete i Västafrika. All cred till Johannes för detta initiativ.

8 svar

 1. Det här är en sådan där bok som publicerats lite i skymundan. Skriv gärna vad du tyckte så man får något slags aning om vad det är för verk.

  5 december, 2010 kl. 10:34

  • Jag började läsa i natt, väldigt lovande story hittills, men tyvärr aningens många redigeringsmissar! Det är – so far – nog bra för att jag ska leta rätt på Källströms första bok också vad det lider.

   Massolit är nystartat och kanske inte direkt har Sveriges största marknadsföringsbudget, men det känns som ett förlag som har potential att växa.

   5 december, 2010 kl. 10:37

 2. Den här boken låter riktigt bra! Avvaktar med spänning en recension!

  5 december, 2010 kl. 19:52

  • Språkpolis-Tofflan bör nog vänta på den förhoppningsvis omredigerade pocketversionen *harkel* 😉

   5 december, 2010 kl. 20:04

 3. Den här ska jag också läsa snart. Den lät spännande.

  Förra boken av samma författare verkar vara en samling korta historier.

  6 december, 2010 kl. 08:45

  • Den är lite spretig, men efter ca 80 sidor tar det fart och redigeringsmissarna blir också färre. Vissa kapitel är så fantastiskt bra skrivna.

   Jag är lite nyfiken på novellerna, kommer helt klart att läsa den boken också.

   6 december, 2010 kl. 09:10

 4. Uj då! Men om du upptäckte det är du väl rätt polisig du också? 😀

  7 december, 2010 kl. 14:52

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s